Johan Cruijff

Handen schudden

De dappere drie

Kernwaarden

Herriefoob

Johan Cruijff

In Trouw van dinsdag stond een brief van Robert Boerleider over Johan Cruijff waar uit bleek dat hij geen verstand heeft van voetbal. Dat Nederland 1974 de WK-titel liet afpakken lag niet alleen aan Cruijff maar aan het gehele elftal. En liep Cruijff nijdig over naar Feijenoord? Cruijff ging in 1983 inderdaad naar Feyenoord omdat het toenmalige Ajax-bestuur niet meer overtuigd was van de kwaliteiten van het fenomeen. Cruijff maakte Feijenoord meteen landskampioen. Barcelona werd dankzij Cruijff na lange tijd weer landskampioen. Ook Ajax maakte hij na zijn rentree kampioen. En dan heb ik het nog niet eens over zijn andere uitzonderlijke kwaliteiten.

Marcel van den Bos Amsterdam

Handen schudden

Stadsdeelvoorzitter Marcouch vindt dat straatcoaches handen moeten kunnen weigeren, Hij verdedigt zich met de opmerking: „We moeten orthodoxe moslims die meedoen in de samenleving niet bij voorbaat uitsluiten.” Dit vind ik zwak want wie sluit orthodoxen uit als men hen opvoedt tot de algemene Nederlandse regels van publiek verkeer? Regels waartoe wij allen zijn opgevoed, en met goede reden.

T. de Beauregard-Jansse Amsterdam

De dappere drie

Dat Cohen en Marcouch de ultraconservatieve straatcoaches toestaan om geen handen te schudden verbaast mij niets. Marcouch is met voorkeursstemmen van dit soort mensen verkozen tot stadsdeelvoorzitter en Cohen heeft zich de afgelopen jaren opgeworpen als beschermheer van extremistische moslims. Nee, wat mij verbaast is dat er binnen de geïslamiseerde PvdA nog mensen zijn met principes. Ik dacht dat die er door de partijtop allang uitgezet waren. Ik had nooit verwacht dat ik bewondering voor PvdA-leden zou hebben, maar de heren Moerlie, Engel en Beste verdienen het.

Richard Huizinga Amsterdam

Kernwaarden

Bij het lezen van het commentaar in Trouw van gisteren vraag ik mij af wat wordt verstaan onder ’natuurlijk moet er helderheid bestaan over de kernwaarden van de democratische staat’.

Als het de SGP betreft weet men precies wat de kernwaarden zijn, zoals discriminatie en de achterstelling van de vrouw. Maar nu moeten het we opeens normaal gaan vinden dat vrouwen gediscrimineerd worden door coaches. Met andere woorden, discriminatie en onderdrukking moeten we af en toe maar voor lief nemen. We zijn immers op weg naar de multiculturele samenleving. Dus onderscheid moet er blijven.

P.H. Kruijs Koudekerk aan den Rijn

Herriefoob

Ephimenco schrijft gisteren in Trouw dat hij ze wel zou willen vermoorden, de herrieschoppers. Sinds enkele jaren wordt onze buurt elke ochtend om 6 uur gewekt door het twintig minuten opstarten van een dieseltrein van Syntus. Ik zou er wel een bom onder willen leggen, dan was het met een klap stil. Ik vroeg aan veel mensen of ze last hadden van herrie. Dat bleek bijna bij iedereen: een vrachtwagen met ronkende airco, die midden in de nacht bij de winkel komt lossen, herrie van feesten in de sportkantine tot in de vroege uurtjes, enzovoorts. Nederland is een herrieland. Het wordt dus tijd voor de oprichting van een Anti Herrie Partij. Iets voor Ephimenco? Er zijn herriefoben genoeg.

Aartjan van den Berg, Tiel

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden