Concertgebouw organiseert Amsterdam India Festival

Eigen postzegel voor 100-jarige filatelistenbond

Correctie

Concertgebouw organiseert Amsterdam India Festival

Na het zeer succesvolle Amsterdam China Festival van enkele jaren geleden, organiseert het Concertgebouw in 2008 het Amsterdam India Festival. Het festival zal plaatsvinden van 12 tot en met 30 november en het Concertgebouw werkt ervoor samen met een groot aantal cultuurinstellingen, zoals De Balie, het Cobra Museum, het Filmmuseum, het Tropentheater, de Melkweg, Paradiso, het Van Gogh Museum, Arcam, het Bimhuis, het IDFA en de Universiteit van Amsterdam. Aanleiding voor het festival is het feit dat India een steeds prominentere rol speelt in de wereld. Het festival wil een veelzijdige culturele staalkaart presenteren met als thema ’Blended Cultures’, verwijzend naar de enorme verscheidenheid aan culturen die in India met elkaar samenleven. Parallel aan het culturele festival zal onder auspiciën van het ministerie van economische zaken een grootschalig economisch programma plaatsvinden ter bevordering van de onderlinge handelsrelaties.

Eigen postzegel voor 100-jarige filatelistenbond

De postzegelverzamelaars krijgen van TNT Post aan het begin van het nieuwe jaar een eigen postzegel wegens het honderdjarig bestaan van de Nederlandse Bond van Filatelisten-Verenigingen (NBFV).

Het eerste exemplaar wordt vandaag in Soestduinen door een postduif bezorgd, meldde de vereniging zondag. Op de zegel van 44 cent staan postduiven in gestileerde vorm afgebeeld. Ontwerper is Paul Walraven. De eigenlijke verjaardag van de NBFV valt op 26 juni 2008. De bond overkoepelt vrijwel alle driehonderd verenigingen van postzegelverzamelaars en het aantal aangesloten leden ligt rond de 35.000.

Uit marktonderzoek blijkt dat bijna een miljoen mensen in Nederland postzegels verzamelen.

Correctie

In het artikel over scheurkalenders voor 2008 (vrijdag 28 december) stond onjuiste informatie gegeven over de Amsterdamse Spreukenkalender. Deze is te bestellen bij uitgeverij Van de Berg, tel. 053-4312773 of www.uitgeverijvandeberg.nl

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden