Bergman

Simpel

EO

Tour

Beleggen

Tupperware

postbus 859, 1000 AW Amsterdam, lezers@trouw.nl

Bergman

Bergman was de zoon van een lutherse priester schreef Trouw gisteren. Dat klopt niet: Bergman was de zoon van een predikant van de lutherse staatskerk. Die kerk heeft een bisschoppelijke structuur, net zoals vele andere lutherse kerken. Maar de plaatselijke geestelijken zijn daarom nog geen priesters. Dat zijn predikanten, net zoals in alle andere protestantse kerken.

Gerrit van der Meij Den Haag

Simpel

Twee simpele antipasti. Dat klinkt goed, vooral het woord simpel. Bij antipasti moet ik nadenken, het zal wel duidelijk worden als ik de recepten lees. Recept 1: Tuinbonen met pecorino. Ik frons mijn wenkbrauwen. Pecorino nooit van gehoord. Ik lees verder en stuit op de toevoeging ’geen pecorino romano’. Misschien is het tweede recept simpeler: Gegrilde vijgen met prosciutto. Prosciutto, kun je dat bij de gewone supermarkt krijgen? Ik kijk naar de ingrediënten: flinterdunne ham, liefst San Daniele of Carpegna. Ik haak af. Als dit simpel mag heten, dan weet ik het niet meer.

Geertje Gort-de Vries Woudrichem

EO

Door te knippen in de BBC-documentaire ’Life of Mammals’ op een lijn te stellen met het schrappen van grof taalgebruik in dramaseries schijnt de EO de kwestie naar de ethiek te verplaatsen. Trouwens, vanouds lijkt het of kijkers (ook uit eigen kring) die openstaan voor het evolutieparadigma zich onder censuur gesteld en geëxcommuniceerd behoren te voelen.

Als de EO er nu eens aan mee zou werken dat een andere omroep het gewraakte serieonderdeel zou uitzenden (nog beter wanneer de EO het zelf doet) en voorts iedereen, pro en contra, zou oproepen om ernaar te kijken! Wie weet komen we dan tot een bredere discussie waarin we wezenlijk tot zaken komen. Daarmee zou de EO een probleem minder kunnen hebben.

Harry van Dop Amersfoort

Tour

Richt uw verontwaardiging op de tourdirectie en de sponsors, schrijft M. v.d. Rovaart (Trouw, 30 juli). En op de media, zou ik daaraan willen toevoegen. Want als die niet zo uitgebreid over de tour zouden berichten, zou het met die ronde wel eens snel afgelopen kunnen zijn. Tot mijn grote teleurstelling doet ook Trouw eraan mee. Mag het voortaan een beetje minder?

Bob de Die Helmond

Beleggen

De suggestie van H.Th. Dake te komen tot een alternatieve VEB verdient warme sympathie (Trouw, 26 juli). Maar wat zal het effect daarvan kunnen zijn zolang topfunctionarissen vrijelijk vele zakken met graantjes meepikken; zolang zij dikke euro-tekens in hun ogen houden? Er bestaat overigens al een Vereniging van beleggers in duurzame ondernemingen.

G.S.Westerouen van Meeteren Oosterbeek

Tupperware

Earl Tupper verkocht zijn product niet ’en masse in winkels’. Hij was een handige uitvinder, maar had geen benul van verkooptechnieken. Zijn product werd pas een succes toen hij Brownie Wise ontmoette, die in 1950 de party’s bedacht. In zijn succesverhaal had nog mogen staan dat toen Tupper doorhad hoe het systeem werkte, hij in 1958 Wise, aan wie hij eigenlijk alles te danken had, het bedrijf uit zette. Ja, Earl Tupper was een stuk harder dan zijn zachte plastic.

Johan Hut Baarn

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden