Actiegroep PKN

Voedselhype

Fitna

Fitna (2)

Fitna (3)

Wieringerrandmeer

postbus 859, 1000 AW Amsterdam, lezers@trouw.nl

Actiegroep PKN

Was de PKN eerder al volgens het Vaticaan geen echte kerk maar nog wel een kerkelijke gemeenschap, nu is de PKN bij monde van Eduard Kimman,secretaris-generaal van de bisschoppenconferentie, gedegradeerd tot een actiegroep die vergeten is zichzelf op te heffen (Trouw, zaterdag). Is dit nu werkelijk het resultaat van een jarenlang oecumenisch gesprek? Zou het niet te overwegen zijn om in het oecumenisch gesprek een moratorium af te kondigen zolang de PKN een actiegroep blijft? Een PKN die zichzelf respecteert en serieus neemt kan het toch nooit over haar kant laten gaan om door de rooms-katholieke kerk niet serieus te worden genomen?

J.v.Drie Oss

Voedselhype

De voedselsector wordt in toenemende mate gedicteerd door emoties van consumenten, zo betogen vertegenwoordigers van Unilever en Nutreco (Trouw, donderdag). Aan die hypes hebben we niks als we de voedingsproblemen van de wereld willen oplossen, lees ik tussen de

regels door. Maar worden hypes veroorzaakt door emotionele consumenten?

Een kans voor meer omzet zal door producenten worden opgepakt en aangewakkerd: hup, weer een hype (en omzet) erbij. Volgens mij piept de voedingsindustrie eerder omdat zijn macht wordt bedreigd door consumenten die bepaalde zaken niet meer zomaar slikken. Als de voedingsindustrie zo bezorgd is om wereldvoedselvraagstukken (verdeling, dieren, milieu) waarom wordt er dan nog steeds reclame gemaakt voor dierlijke producten en zijn er geen (massale) reclamecampagnes voor plantaardige alternatieven?

Cor Nouws Arnhem

Fitna

Geachte heer Wilders, een warm welkom en een thuisgevoel voor iedereen schept vertrouwen. Willen we met elkaar het negatieve denken naar iets positiefs ombuigen dan is hier moed voor nodig. Moed staat voor het verleggen van grenzen, want als wij zien wat juist is, en het dan toch nalaten, dan is dat een gebrek aan moed! Mijn overtuiging? Ik ga voor het moeddhisme. Niets moet, maar moed.

Bart Wisbrun, Initiatiefnemer StichtingTegenZinloosGeweld Noordwijk

Fitna (2)

Misschien heeft Wilders wel ongewild bijgedragen aan de acceptatie en integratie van de moslimgemeenschap.

Homme Vrieling Assen

Fitna (3)

Zo'n spotprent van de premier over de hele pagina schiet mij zaterdagmorgen bij wijze van spreken prompt in het verkeerde keelgat. En dan achteraf (nadat de film is verschenen) suggereren dat hij het zo heeft verkondigd. Dat is makkelijk, achteraf kun je de koe in z'n gat kieken, zeggen ze bij ons in Twente. Tegenwoordig is het al gauw: het is niet goed of het deugt niet. Het is toch de bedoeling samen met de regering weer eenheid in de samenleving te brengen en elkaar niet steeds af te vallen.

S. Wierda Rijssen

Wieringerrandmeer

De randmeren langs Oost- en Zuid-Flevoland zijn niet bedacht als prettige bijkomstigheid (Trouw, zaterdag). Bij de aanvankelijke plannen voor de polders – de wet van 14 juni 1918 – werd alleen gedacht aan een soort kanalen langs de randen. Dit ten behoeve van waterafvoer en scheepvaart. Hiertegen maakt defensie echter bezwaar wat de zuidelijke polders betreft. Daar diende ruimschoots water beschikbaar te zijn voor de waterlinie. Vandaar dat daar al in een vroeg stadium uitgegaan werd van randmeren. En niet bij de Wieringermeer, die totaal aansluiten aan het oude land, en de Noordoostpolder, die alleen is voorzien van een lozings/scheepvaartkanaal tussen Kuinre en Lemmer.

J.W. Butterman Andijk

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden