'Overlijden van minister Dales is straf van God'

Het overlijden van minister Dales van binnenlandse zaken moet worden beschouwd “als een straf van God voor haar verdediging van de Wet gelijke behandeling in de Tweede Kamer”.

BIJDRAGEN: WILFRIED VAN DER BLES en STAN RIJVEN CHRISTEL PIEPER EN ANITA LOWENHARDT

Deze opvatting valt te lezen in een bericht Van het bestuur in het verenigingsblad Kompas van de kieskring Elburg van de SGP, de partij die enige tijd geleden in het nieuws kwam door de interne discussie of vrouwen nu wel of niet lid van de partij mogen worden. Niet dus, was destijds de conclusie.

Het lokale SGP-bestuur van de Veluwse kieskring schrijft: 'De aardse rechter zal nog een uitspraak moeten doen omtrent het niet toelaten van de vrouw als lid van onze partij. De Hemelse Rechter heeft echter wel gesproken. Op een bijzondere, onverwachte wijze'.

'Minister Dales moest het tijdelijke verwisselen met het eeuwige. Zij gaf in het openbaar te kennen dat principiele politiek in het kader van de Wet gelijke behandeling niet meer mogelijk is. Zij heeft verantwoording moeten afleggen. Mochten wij dit ter harte nemen'.

SGP-fractieleider in de Tweede Kamer, Van der Vlies, weigerde gisteren commentaar te geven. “Ik ga geen verantwoording afleggen over wat hier en daar in onze lokale bladen wordt geschreven. Dan kan ik wel bezig blijven. Er zijn honderden van die lokale krantjes.”

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden