Overlevende crash Comoren in Parijs

PARIJS (ANP) - De vermoedelijk enige overlevende van de vliegtuigcrash bij de Comoren, de 12-jarige Bahia Bakari, is donderdagmorgen in Parijs aangekomen. Haar vader wachtte haar op het vliegveld op.

ANP

Bahia reisde met de Franse minister van Ontwikkelingssamenwerking, Alain Joyandet. Die liet weten dat het meisje op 15 augustus dertien wordt. De Franse van Comorese afkomst, die niet kan zwemmen, had zich vastgeklampt aan een wrakstuk. Ze droeg ook een zwemvest en werd dinsdag een paar uur na de crash uit zee gered. Het meisje omschreef het ongeval als een soort elektrische schok. Ze zat met haar moeder in het toestel van de Jemenitische maatschappij Yemenia. In totaal waren 153 mensen aan boord, die op Bahia na waarschijnlijk allemaal zijn omgekomen.

Haar vader, Kassim Bakari, zei op de radio, dat zijn dochter gelanceerd was uit het vliegtuig toen het crashte. Het meisje is gewond maar buiten levensgevaar en zeer getraumatiseerd.

Ondertussen wordt naarstig gezocht naar de zwarte dozen die mogelijk helderheid kunnen verschaffen over de oorzaak van het ongeluk. Comorezen klagen al jaren over Yemenia. Vliegtuigen zouden soms zo vol zijn, dat passagiers in de gangpaden moeten staan. Twee jaar geleden werd het negentien jaar oude toestel geweerd uit het Franse luchtruim. De Europese Commissie heeft gedreigd Yemenia uit het Europese luchtruim te bannen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden