Overhemd

Het is dezer dagen moeilijk te controleren, maar vanwege de recessie zouden de dames met de diepste decolletés moeten rondlopen. Dat vertelde van de week de Duitse onderzoeker Helmut Gaus op de radio. Zijn specialiteit is de verhouding tussen de conjunctuur en de cultuur. Daar heeft hij al 25 jaar lang studie van gemaakt; iemand moet het doen. Hoe decenter het zomerjurkje van boven gesloten blijft, hoe hoger de groeicijfers. Kortom: elke ochtend een verse foto van mevrouw Balkenende en we worden nooit meer door een nieuw tekort verrast.

Ruud Verdonck

Niet dat ik erg in Gaus geloof. Ik heb zelf tenminste nog nooit eerst de AEX geraadpleegd alvorens een schone borstrok aan te trekken en als iemand anders dat wel doet, wordt dat volkomen terecht stil gehouden. Zoals ik ook nooit gehoord heb van mannen die de conjunctuur aangrijpen om hun vrouwen aan te sporen er wat uitdagender bij te gaan lopen. Maar het zal best dat de grote modehuizen een beetje rekening houden met de stemming op straat en daar dan een modische vertaling aan geven. Maar eer die trend als door Pakistanen verwerkte confectie de winkels bereikt, kunnen we al lang weer in een hoogconjunctuur zitten.

Dus ik durf in navolging van Helmut Gaus nog geen conclusies te trekken over het verloop van de competitie en de koers van het aandeel Ajax in relatie tot de nieuwe kledinglijn waar ze Ronald Koeman een paar dagen terug het veld mee op hebben gestuurd -ik kan me wel voorstellen dat de gierende mevrouw Koeman vandaag verder uitgedeukt wordt, zeer zeker. Pièce de résistance is het roze overhemd met witte kraag en manchetten. De combinatie met grijs en bruine schoenen schijnt de vrije keuze van Ajax en zelfs enkele spelers te zijn geweest, in plaats van een oogkwaal van de klerenkoopman Oger Lusink die nog schielijk een krat roze overhemden aan z'n uitverkoop wist te onttrekken. Het zal best dat deze kledinglijn in de discotheken van Milaan op bewonderende blikken kan rekenen, maar dat is iets anders dan langs de lijn bij een stoere-kerelssport. Vandaar dan ook dat het publiek in Amsterdam lacherig reageerde op de verkleedpartij. Vooral benieuwd hoe angstaanjagend het staat als hij in z'n nieuwe kloffie de grens uitscheldt.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden