Over ons

Trouw is een onafhankelijk nieuwsmedium dat altijd op zoek gaat naar de verdieping achter het nieuws. Wij houden u op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen en discussies van de dag. Nog belangrijker vinden wij het om de betekenis van dat nieuws bloot te leggen.

Trouw verscheen voor het eerst in 1943, als de illegale krant van het protestantse verzet tegen de Duitse bezetter. Na de oorlog ging Trouw bovengronds door. Voortkomend uit de protestants-christelijke traditie besteden wij in onze berichtgeving bijzondere aandacht aan democratie, duurzaamheid en alle vormen van religie, filosofie en levensbeschouwing. Ook ontleent de krant idealen aan die traditie, zoals het streven naar gerechtigheid, vrijheid, vrede en naastenliefde, idealen die terugkomen in de wijze waarop we over het nieuws berichten. Wij signaleren en analyseren niet alleen maatschappelijke problemen, maar gaan ook op zoek naar oplossingen. We streven naar verbinding met onze lezers.

Op papier verschijnt Trouw iedere dag met het katern De Verdieping, waarin de langere achtergrondverhalen bij het nieuws staan. In het weekeinde maken wij tevens de bijlages Tijd en Letter & Geest. Tijd brengt verhalen uit het dagelijks leven, Letter & Geest brengt essays en boekrecensies.

Online kunt u de verhalen van onze journalisten lezen op het moment dat ze relevant zijn, vaak nog voor ze in de krant zijn verschenen. Daarnaast publiceren wij digitale versies van krant, in pdf-vorm en in de vorm van een speciale editie voor de tablet. Abonnees hebben onbeperkt toegang tot onze site en digitale kranten, anderen kunnen op de site een beperkt aantal verhalen per maand lezen.

Wilt u ons vrijblijvend uitproberen? Geef u dan hier op voor een proefabonnement.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden