OVER- EN ONDERBELICHT

In Over- en onderbelicht herstelt Trouw kleine en grote fouten die in de krant stonden, en komen relevante correcties of aanvullingen op eerdere berichtgeving aan bod.

'Adelaar van Boy doet wel heel erg aan nazi's denken', berichtte Trouw op 27 augustus. We signaleerden daarbij de bezwaren van de Amsterdammer J. Schouten tegen het logo van het kledingmerk BOY, dat sterke gelijkenis vertoont met het embleem van de nazi's in de jaren dertig en veertig. Aan het woord kwam ook de echtgenote van BOY-importeur G. den Hertog, die toen zei voor het eerst van dit bezwaar kennis te hebben genomen.

Naar ons nu bekend is geworden, zijn er in Nederland twee kledingmerken BOY verkrijgbaar, een Engelse en een Oostenrijkse lijn. De omstreden adelaar wordt gevoerd door de Engelse fabrikant. Den Hertog evenwel importeert kleding van het Oostenrijkse merk BOY, en in het logo van dat bedrijf komen wel twee vleugels voor, maar aan nazisymboliek doet dat geenszins denken.

Guernica

Het fotobijschrift bij de afbeelding van Picasso's schilderij 'Guernica' in Trouw van zaterdag 4 september vermeldde dat het schilderij in het Museum of Modern Art in New York hangt. Wie het echt wil zien kan beter naar Madrid afreizen, want 'Guernica' hangt al een jaar in het Museo Reina Sofia, het nieuwe museum voor moderne kunst in de Spaanse hoofdstad.

Het schilderij is overigens al lang niet meer in New York te bezichtigen. Picasso had bepaald dat het na het herstel van de democratie in Spanje aan zijn geboorteland moest worden gegeven. In 1981 is 'Guernica' vanuit New York overgebracht naar het Prado in Madrid. Verleden jaar is het verhuisd naar de overkant, naar het Reina Sofia-museum.

Mexico ook

De opsomming van geplaatste landen voor het WK voetbal, volgend jaar in Amerika, was in de krant van dinsdag onvolledig. Colombia was niet het vijfde land, maar al het zesde land. Mexico, dat zich begin mei voor het WK kwalificeerde, ontbrak in het rijtje.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden