'OV-chipkaart is een mislukking'

Reizigersvereniging Rover vindt dat de ov-chipkaart heeft gefaald. Met de ov-chipkaart in de huidige vorm is het reizen duurder en bepaald niet eenvoudiger geworden.

Van onze internetredactie

Met de huidige ov-chipkaart bepaalt elke vervoerder zijn eigen tarieven met als gevolg dat de reiziger moet uit- en inchecken bij het overstappen naar een ander vervoersmiddel. Het gevolg is dat de prijzen vaak erg onduidelijk zijn en ritjes duurder uitvallen, om nog maar niet te spreken over het ongemak.

De provincies Groningen, Friesland en Drenthe willen een eigen ov-chipkaart invoeren. üén die in alle soorten openbaar vervoer werkt en dezelfde tarieven hanteert. Het moet het reizen transparanter en makkelijker maken. De kaart is een initiatief van gedupeerde reiziger Marc Jager.

Het feit dat meerdere provincies nu een eigen chipkaart willen is voor Rover het bewijs van het falen van de landelijke ov-chipkaart. In een vandaag uitgebracht persbericht adviseert Rover de universele chipkaart in heel Nederland in te voeren. "De kaart zoals de noordelijke provincies het willen lijkt op het oorspronkelijke idee van de ov-chipkaart. "Wat voor drie provincies kan, moet voor heel Nederland kunnen" aldus Rover.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden