Ouwe bokken en groene blaadjes

Het privé-leven van steracteur Richard Gere is niet gespeend van enige diepgang. Hij zit al zeker een jaar of tien tot over zijn oren in het boeddhisme en doet en passant goede werken voor de onderdrukte Tibetaan. In zijn carrière gaat het er frivoler aan toe. De Amerikaan scoort voornamelijk als hij opdraaft in suikerzoete liefdesfilms. Maar of zijn imago van romantische held hem deert? Momenteel is Gere te 'bewonderen' in een televisiespotje met hoog Barbara Cartland-gehalte voor het pareltruttenchocolaatje van de firma Ferrero Rocher. En hij leende zich voor de drakerige film 'Autumn in New York', die vorige week in roulatie ging. De alweer vijftigjarige, inmiddels grijsgelokte held speelt daarin een 48-jarige rokkenjager die zich laat bekeren door een 26 jaar jonger ongeneeslijk ziek hoedenmaakstertje.

Gere acteert als een robot, vonden de critici. Hij heeft zich geen seconde kunnen inleven in de ouwe-bok-groen-blaadje-liaison met Winona Ryder, Hollywoods hedendaagse Audrey Hepburn.

En dat terwijl de voorbeelden sinds jaar en dag voor het oprapen liggen. Zo is Woody Allen (64) alweer tien jaar in de ban van de 29-jarige Soon-Yi Previn, stiefdochter van zijn ex, Mia Farrow. Verwekte Clint Eastwood (70) het afgelopen decennium vijf kinderen bij vier vrouwen die zijn dochters hadden kunnen zijn. En verlustigde Jack Nicholson (63) zich in 2000 aan de dertigjarige actrice Lara Flynn Boyle, die met een stevig vadercomplex lijkt te kampen. Boyle -met name bekend van de televisieserie 'Twin Peaks'- werd in september ook met vijftiger Bruce Willis gesignaleerd en schijnt vorige maand aan de rol te zijn geweest met Harrison Ford (58), die er tegenwoordig middels een punky kapsel en oorringetje wat jonger wil uitzien.

Michael Douglas (56) daarentegen heeft zich maar bij de feiten neergelegd, maakte de trouwreportage met zijn 24 jaar jongere bruid Catherine Zeta Jones pijnlijk duidelijk. De innige close-ups van het koppel, dat medio vorige maand in het huwelijk trad, moeten ook de romantici onder ons even hebben doen slikken. Douglas -twee jaar ouder dan zijn schoonvader- lijkt naast zijn Sneeuwwitje-achtige gade welhaast uit de dood herrezen.

Met een beetje geluk kunnen Catherine en Michael (vader Kirk is ook een krasse knar) nog lang van elkaar genieten. Iets dat helaas niet was weggelegd voor de voluptueuze 32-jarige Anna Nicole Smith -ex-fotomodel en actrice- die in 1995 de negentigjarige Texaanse oliemiljardair J. Howard Marshall in zijn rolstoel naar het altaar sleepte. De ex-serveerster van 'Jim's Krispy Fried Chicken Shack' had het ongetwijfeld goed uitgekomen als Marshall na het jawoord dood was neergevallen, maar moest een jaar wachten voordat ze beslag dacht te kunnen leggen op de helft van zijn ruim anderhalf miljard dollar tellend vermogen. Dat feestje ging echter niet door. Sindsdien was Smith, vooral het afgelopen jaar, met Marshalls nazaten veelvuldig in de rechtbank te vinden. Inmiddels heeft ze zo'n 450 miljoen dollar weten los te peuteren en neemt daar natuurlijk geen genoegen mee.

Onlangs moest ze haar gevecht even staken. Smith, die momenteel druk in de weer is met haar figuur om de rechters te imponeren, raakten in een sportschool tijdens het gewichtheffen gewond aan een arm en draaide het ziekenhuis in.

In januari is ze weer in court te verwachten. Laten we dan allen duimen voor die arme Anna Nicole.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden