Oudkerk lijsttrekker PvdA in Amsterdam

AMSTERDAM - Het bestuur van PvdA in Amsterdam heeft Rob Oudkerk, momenteel nog lid van de Tweede Kamer, naar voren geschoven als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart. Dit bleek gisteren tijdens de presentatie van de ontwerpkandidatenlijst.

Op nummer twee en drie op de lijst staan respectievelijk H. Belliot, nu stadsdeelvoorzitter in Amsterdam-Zuidoost en raadslid T. Halbertsma. Genoemde personen zijn ook in de race voor een wethouderschap.

Tot veler verrassing staan de huidige wethouders D. Stadig (volkshuisvesting) en B. Irik (zorg) niet genomineerd voor een wethouderschap. Zij staan op de vijfde en achtste plaats. De PvdA levert volgend jaar naar verwachting opnieuw drie wethouders. Eerder gaf de huidige wethouder J. van der Aa al aan niet te willen terugkeren in de stadspolitiek.

Hoog op de kandidatenlijst staat ook raadslid Fatima Elatik, van Marokkaanse afkomst. Volgens vice-voorzitter E. Dorscheidt betreurde de bestuursvergadering dat er geen kandidaten van Turkse afkomst zijn.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden