Ouderen zijn gewoon duur voor bedrijf

Als voorzitter van de afdeling van de vakbond voor hoger en middelbaar personeel van een multinational heb ik meermalen gesproken met vakbondsbestuurders over het loongebouw, zoals dat momenteel in West-Europa en dus ook in Nederland gebruikelijk is.

In het kort houdt dit in dat werknemers in vaste loondienst in het begin van hun loopbaan het laagste salaris verdienen en aan het einde het hoogste. De 'opbrengst' van de werkzaamheden van een werknemer zijn echter laag in het begin, want dan moet hij het vak en het bedrijf nog leren kennen. Ergens tussen de 30 en 40 jaar bereiken de meeste werknemers hun hoogste productiviteit en daarmee de hoogste bijdrage aan het rendement van het bedrijf. Boven de 45 daalt de bijdrage van een werknemer, maar de kosten die hij zijn werkgever toebedeelt blijven stijgen. Er komt dus een moment dat een werknemer meer kost dat hij of zij oplevert. Dan is het voor een werkgever financieel interessant om deze oudere werknemer te vervangen door een jongere.

In het artikel van Raymond Puts wordt terecht geconstateerd dat flexbanen niet meer weg te denken zijn (Opinie, 15 maart). Dit lost echter niet het probleem op dat oudere werknemers meer kosten dan jongere werknemers.

Dit probleem kan alleen worden opgelost als we in Nederland samen met de werkgevers, vakbonden en overheid gaan werken aan het aanpassen van het loongebouw aan de bijdrage die werknemers leveren.

Dit houdt in dat de salarissen laag zijn aan het begin van iemands werkzame leven. Dit salaris stijgt snel naar de top tussen de 30 en 40 jaar. Daarna daalt het salaris in een zodanig tempo dat de werknemer altijd meer oplevert voor zijn werkgever dan dat hij kost.

In dit geval is het voor werkgevers ook geen financieel risico meer om oudere werknemers in dienst te nemen want alleen als hij eraan verdient hoeft hij ze in dienst te houden. Natuurlijk zal de overgang van het huidige loongebouw met zijn topsalaris aan het eind, naar een systeem waarbij de top ergens tussen de 30 en 40 jaar ligt een complexe overgangssituatie veroorzaken.

Maar als we blijven vasthouden aan het huidige loongebouw zullen steeds meer ouderen boven de 45 meer kosten dan ze voor hun werkgever opleveren en daarmee niet meer interessant zijn voor de markt.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden