Oud & Nieuw: Algehele mobilisatie bij omroepen

Vanaf 20.00 uur

De omroepen verdringen zich vanavond om u, de kijker, gedurende de jaarwisseling aan zich te binden. Hieronder, in chronologische volgorde, de parade van feestneuzen, showmasters, cabaretiers en andere BN’ers die u het nieuwe jaar in willen schieten:

Hét TV-moment van 2009 SBS 6 zendt vanavond de verkiezing van Hét TV-moment van 2009 uit. In deze show, die gepresenteerd wordt door Viktor Brand, komen alle bijzondere tv-momenten van het afgelopen jaar aan bod (20.00 uur, SBS 6).

De TV Draait Door is een speciale uitzending van ’De Wereld Draait Door’ waarmee bij de Vara de avond wordt afgetrapt. Matthijs van Nieuwkerk en Marc-Marie Huijbregts nemen het afgelopen televisiejaar door aan de hand van de beste, grappigste en opvallendste fragmenten uit ’De TV Draait Door’ (20.25 uur, Nederland 1).

Mooi! Weer een jaar Paul de Leeuw is wel heel prominent op tv aanwezig op deze oudejaarsavond, met maar liefst twee shows. In de eerste, ’Mooi! Weer een Jaar’, geeft Paul de Leeuw de kijkers de kans om op de valreep nog hun allerlaatste wensen in vervulling te laten gaan (21.00 uur, Nederland 1).

Guido Weijers: Oudejaarsconference 2009 Guido Weijers bij SBS 6 ’de man’ om het jaar kritisch, fel en hilarisch af te sluiten. In zijn vierde conference stort Weijers in een megatempo het nieuws van 2009 over het publiek uit (21.30 uur, SBS 6).

Ik Hou van Holland - Oud & Nieuw Linda de Mol, Jeroen van Koningsbrugge en Peter Heerschop sluiten het jaar af in de vooral ’gezellige’ Oudejaarsspecial van ’Ik Hou Van Holland’. Direct na twaalf uur begint RTL 4 het nieuwe jaar met bloopers en hoogtepunten van alle ’Ik Hou Van Holland’-uitzendingen van 2009 (22.00 en 0.20 uur, RTL 4).

Herman van Veen terug in Carré De Avro brengt een compilatie van liedjes en teksten uit de voorstelling ’Herman van Veen terug in Carré’. Deze voorstelling staat in het teken van zijn 40-jarig jubileum (21.25 uur, Nederland 2).

Lekker hard lachen met oliebollen is een vrolijke conference over een bijzonder jaar. Onder de kroonluchters uit de failliete boedel van The Entertainment Group vertelt Jan Jaap van der Wal over een failliet Nederland, waar zelfs een 13-jarig meisje dit jaar van wilde wegvaren (22.05 uur, Nederland 1).

De Leeuw Knalt! In dit programma wordt het (allerlaatste) huwelijk van het jaar afgesloten door Paul de Leeuw als bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand, met het ja-woord op het allerlaatste moment van het jaar. Na twaalven verplaatst het feest zich naar buiten de studio, waar ritueel De Sylvester Boom die volgehangen is met ’baalballen’, waarin mensen de ellende van 2009 van zich hebben afgeschreven, in de fik gestoken wordt om een nieuw begin te markeren (23.30 uur, Nederland 1).

Staatsloterij Oud & Nieuwfeest: Nederland telt af! Live vanaf het Museumplein in Amsterdam. De presentatie van deze uitzending, waarin de winnaar van de hoofdprijs van 27,5 miljoen euro van de Staatsloterij wordt bekend gemaakt, is in handen van Beau van Erven Dorens en Tooske Ragas (23.00 uur, SBS 6).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden