Oud-bestuursvoorzitter Brink: Philadelphia is niet failliet

nunspeet – Er is geen sprake van een dreigend faillissement bij de christelijke zorginstelling Philadelphia Zorg.

Dat zei de vorig jaar opgestapte bestuursvoorzitter Frits Brink gisteren in het programma ’Alles uit de Kast’ van Omroep Gelderland.

Brink noemt het ’niet waar’ dat Philadelphia, dat landelijk 11.000 cliënten telt en actief is in de gehandicapten- en thuiszorg, aan de rand van de afgrond verkeert. „Van een financiële chaos is geen sprake. Ik heb ieder jaar verantwoording afgelegd”, aldus Brink.

De voormalige bestuursvoorzitter zegt verder dat hij een ’mooie organisatie’ heeft achtergelaten. De ondernemingsraad stelde Brink vorig jaar echter aansprakelijk voor een miljoenentekort. Philadelphia heeft de afgelopen jaren een verlies geleden van 23 miljoen euro. Brink zou belangrijke adviezen van de ondernemingsraad in de wind hebben geslagen.

Brink noemt suggesties dat Philadelphia zou ’handelen’ in onroerend goed, ’onzinverhalen’ en ’eenzijdige informatie’. De zorginstelling telt achthonderd locaties in Nederland en er werken 9500 mensen.

Vandaag wordt een onafhankelijk accountantsonderzoek naar de financiële huishouding bij Philadelphia gepresenteerd. Het onderzoek moet houvast bieden aan pogingen Philadelphia weer financieel gezond te krijgen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden