Ordina verkoopt technical automotion-activiteiten

(Novum/Betten) - Ordina wil zijn technical automation-activiteiten verkopen. Dat schrijft de onderneming dinsdag in het persbericht naar aanleiding van de jaarcijfers.

"De komende weken gaan wij hiervoor het verkoopproces in gang zetten", zo schrijft het bedrijf. Ordina wil Technical Automation verkopen 'mits er een geschikte koper wordt gevonden die er een goede prijs voor betaalt'.

Ordina heeft in 2007 een autonome omzetgroei gerealiseerd van 14%. De omzet in het afgelopen jaar bedroeg EUR 665,4 miljoen, een toename van 27% ten opzichte van 2006. Dit blijkt dinsdag uit de jaarcijfers van de IT-dienstverlener.

De EBITA (winst voor belastingen, rente en amortisatie) kwam in 2007 uit op EUR 62,1 miljoen. Dit is een stijging van 30% vergeleken met een jaar eerder. De nettowinst steeg met 18% naar EUR 30,4 miljoen. Ordina stelt een dividend voor van EUR 0,20 in contanten, net als in 2006.

De operationele marge op Consulting, ICT en Application Outsourcing steeg met 9,3% in 2006 naar 10,6% in 2007. Het operationele verlies op de business process oursourcing (BPO)-activiteiten bedraagt ruim EUR 4,6 miljoen bij een omzetstijging van 83%.

Ordina merkt op dit moment nog niet de effecten van de kredietcrisis, zo schrijft het bedrijf. In de eerste twee maanden van 2008 merkte de IT-dientverlener een gezond investeringsklimaat. Als dit aanhoudt verwacht de onderneming een omzetgroei te realiseren van tenminste 10% met gelijktijdige verdere lichte verbetering van de operationele marge.

Ordina kondigt aan gericht te blijven kijken naar acquisitiemogelijkheden in Nederland en Belgie om de groei te versnellen. "Ordina beperkt zich hierbij niet per definitie tot bedrijven met een omzetniveau tot rond de EUR 50 miljoen", aldus het bedrijf.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden