Ordina tot 8,3 procent lager na halfjaarcijfers

(Novum/Betten) - Ordina heeft dinsdagochtend tot 8,3% lager genoteerd op EUR 13,11, nadat de IT-dienstverlener tijdens de publicatie van de cijfers over de eerste helft van 2007 de verwachtingen voor het hele jaar aanpaste.

Ordina ziet de omzet dit jaar nu uitkomen op EUR 660 miljoen. Dat is aan de onderkant van de eerder afgegeven verwachting in de bandbreedte van EUR 660-690 miljoen. De verwachting voor het EBITA is vernauwd tot EUR 61-64 miljoen, van EUR 60-67 miljoen. Reden voor de aangepaste verwachtingen is de krapte op de arbeidsmarkt.

'Het feit dat Ordina zijn omzetverwachting voor het hele jaar heeft verlaagd als gevolg van tekort aan specialisten is geen positief teken, omdat de krapte op de arbeidsmarkt naar verwachting nog wel even zal aanhouden,' reageert Victor Bareno, analist bij SNS Securities. "Niettemin bieden de nieuwe vooruitzichten een autonome groei van 8% voor het hele jaar, wat in onze optiek een solide groeiniveau is." Bareno heeft een buy-advies op Ordina.

"Ordina," schrijft analist Wim Gille van ABN AMRO, "heeft 468 voltijdbanen toegevoegd in de eerste zes maanden, voornamelijk afkomstig uit BPO-contracten en overnames. Op autonome basis trok de onderneming zo'n 100 mensen aan. Om aan de nieuwe verwachtingen te beantwoorden, zou dit aantal in het eerste halfjaar op 210 hebben moeten staan."

Volgens Gille is dit een duidelijke indicatie dat Ordina achterloopt op schema. Hij blijft dan ook bevreesd dat de verwachting die Ordina afgeeft voor de EBITA, niet gehaald zal worden. Hij handhaaft zijn hold-advies voor Ordina.

"De invloed van de schaarste aan personeel op de resultaten is sterker dan ik had verwacht," aldus Petercam-analist Luuk van Beek. "Maar ik geloof dat Ordina's goede reputatie als werkgever zal helpen bij het vinden van extra personeel." Hij blijft bij zijn buy-advies, omdat het aandeel aantrekkelijk gewaardeerd is.

Rond 10.30 noteert Ordina op Euronext Amsterdam 6,4% lager op 13,38. Er zijn dan 284.000 stukken verhandeld tegen een gemiddeld dagvolume van 199.559 aandelen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden