Ordina herhaalt omzetverwachting

(Novum/Betten) - Ordina heeft woensdag vooruitlopend op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering zijn eerder uitgesproken verwachtingen herhaald. Voor het huidige boekjaar voorziet het bedrijf nog steeds een omzet binnen een bandbreedte van EUR 660 tot EUR 690 miljoen, en een EBITA in een range van EUR 60 tot EUR 67 miljoen.

Over de eerste helft van 2007 denkt de Nieuwegeinse IT-dienstverlener een omzet te realiseren van circa EUR 300 miljoen. "Dit is een groei van circa 19 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2006", aldus het bedrijf. De verwachte EBITA is circa EUR 25 miljoen.

De resultaatbijdrage van de Business Process Outsourcing-activiteiten ligt in de eerste helft van 2007 eveneens in lijn met de eerder uitgesproken verwachtingen. "Hierbij wordt opgemerkt dat het verlies van BPO in de eerste helft van 2007 groter zal zijn dan in de tweede helft van 2007", zo stelt Ordina.

Bij Business Process Outsourcing worden bedrijfsprocessen die niet tot de kernactiviteiten van een onderneming behoren, (deels) uitbesteed aan een gespecialiseerde (IT-)dienstverlener. Ordina benadrukt dat bij de verdeling van de omzet- en resultaatbijdrage tussen het eerste en tweede halfjaar in 2007 sprake is van 'een belangrijke onbalans' in het aantal werkbare dagen tussen de eerste en tweede helft van het jaar. Als gevolg hiervan ligt het zwaartepunt van de resultaatbijdrage dit jaar nog nadrukkelijker op de tweede jaarhelft.

Bestuursvoorzitter Ronald Kasteel stelt: "De marktomstandigheden zijn prima en de ontwikkelingen bieden voor Ordina grote kansen. Gezien de ontwikkelingen in de markt is Ordina continu op zoek naar ambitieuze nieuwe medewerkers die onze gelederen willen versterken. Tevens blijft Ordina op zoek naar acquisitiekandidaten die gericht kunnen bijdragen aan een versnelling van de realisatie van onze groeiambities."

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden