Oppervlakkige draak over zoete vadergevoelens

FATHER OF THE BRIDE, PART II Regie: Charles Shyer. Met Steve Martin, Diane Keaton en Martin Short. Te zien in 9 bioscopen.

HANS KROON

Alsof het uitmelken van een succesformule hiermee nog niet tot in het absurde was doorgezet, gingen Meyers en Shyer ook nog en rade bij Blake Edwards' 'Micki & Maude', een aardige komedie waarin een man op hetzelde moment bij twee vrouwen een kind krijgt. Dat deze bonte opeenstapeling van jatwerk een slappe film opleverde, kan nauwelijks verbazing wekken.

Wanneer zijn dochter zwanger wordt, belandt de oersaaie 'familyman' Martin in de peno-pauze. Die gaat weer over als ook zijn vrouw (Diane Keaton op haar truttigst) zwanger raakt. Martin wordt tegelijkertijd zowel vader als grootvader en dat zorgt, ook al omdat zijn nazaten tegelijk geboren worden, voor heel wat heisa.

'Father of the bride, part II' is hom noch kuit. De film begint als een melige komedie over een peno-pauzerende heer. Gaandeweg echter verandert hij in een oppervlakkige draak over alle suikerzoete gevoelens die het wonder der geboorte bij aanstaande vaders pleegt oproepen.

Zo lief en braaf eindigt 'Father of the bride, part II' dat je opgelucht de bioscoop verlaat om de herinnering aan dit wanprodukt in de boze wereld met wat vuiligheid weg te spoelen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden