Overname

Opleider NCOI krijgt goedkeuring voor eerste grote overname van het jaar

SITE Teaser Nieuws letter N aflopend Beeld RV
SITE Teaser Nieuws letter N aflopendBeeld RV

De particuliere opleider NCOI mag Hogeschool TIO overnemen, zo concludeert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) na onderzoek. De toezichthouder vindt dat, hoewel beide bedrijven HBO- en MBO-opleidingen aanbieden, ze toch andere markten bedienen.

NCOI biedt vooral deeltijdonderwijs aan voor volwassenen, TIO mikt juist meer op jongeren tot 25 jaar die een voltijdsopleiding volgen. De overname was in februari aangekondigd. Vanuit de branche klinkt al tijden gemor. Dat NCOI de concurrentie wegdrukt, bijvoorbeeld. De ACM houdt daarover controle.

De ACM heeft ook nog de beoogde overname van LOI door NCOI in onderzoek. Die overname werd begin dit jaar nog voorlopig tegengehouden omdat de toezichthouder meer onderzoek wil doen. De uitkomsten van het onderzoek naar de overname van TIO worden daarin meegenomen.

NCOI is een van de grootste opleiders van Nederland. De opleider biedt jaarlijks zo’n zesduizend opleidingen en trainingen aan. Niet alleen onder de eigen naam, maar ook onder namen als Schoevers, Scheidegger, NTI (Nederlands Taleninstituut), Luzac en Ises. Het bedrijf nam eerder ook al onder meer Luzac en Schoevers over. Eind vorig jaar meldde de opleidingsgroep 2200 vaste medewerkers in dienst te hebben De jaarlijkse omzet bedraagt circa 250 miljoen euro.

Lees ook: we willen een leven lang leren en daar profiteert NCOI van

De grootste particuliere aanbieder van opleidingen, NCOI, wil nog groter worden en LOI overnemen. De vraag naar cursussen stijgt omdat we steeds bijgespijkerd willen worden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden