Opgevaren ten hemel? Achtergebleven heidenen zorgen graag voor uw hond

null Beeld AFP
Beeld AFP

Hij baalt dat 'eindtijdprofeet' Harold Camping geen voorspellingen meer doet. Amerikaan Bart Centre deed gouden zaken met zijn huisdierenservice voor eindtijdchristenen. Als zijn klanten door Jezus worden meegevoerd, zorgen zijn werknemers voortaan voor de hond en de poes.

Het lijkt de perfecte verzekering voor godvrezende dierenliefhebbers. Stel dat de dag des oordeels inderdaad nabij is en dat u spoedig de aarde zal verruilen voor een betere plaats. Centre - atheïst en naar eigen zeggen gedoemd om op aarde te blijven - belooft Fikkie of Pluisje na het Laatste Oordeel op te halen en onder de voogdij van collega-heidenen te plaatsen.

Zekerheid en fatsoen
Voor slechts 135 dollar (ongeveer 100 euro) weet u min of meer zeker dat uw huisvrienden eten blijven krijgen en af en toe een blokje om kunnen gaan. Ze zijn in goede handen, benadrukt Centre tegenover nieuwsdienst Religion News Service (RNS). De 48 freelance-verzorgers van Eternal Earth-Bound Pets geloven niet in hogere machten, maar hebben wel degelijk fatsoen.

Centre, een gepensioneerde bedrijfsleider uit de staat New Hampshire, noemt zijn formule een onvermoed succes. Dankzij de veelbesproken voorspelling van eindtijdprofeet Harold Camping groeide zijn klantenbestand in 2011 van 170 naar 267 klanten. Allen betaalden ze de premie, die dekking geeft voor de eerstvolgende tien jaar.

Prijzen verhoogd
Overigens was die premie aanvankelijk lager. Toen Campings voorspelling begin vorig jaar landelijke aandacht begon te trekken besloot hij de prijzen te verhogen. Nu loopt de zaak slecht: Campings voorspelling bleek onjuist. De zelfbenoemde profeet noemde zijn misser onlangs 'incorrect en zondig'.

Centre houdt hoop. 'De komende tijd richten we ons op de Maya-kalender.' De vermeende eindtijdvoorspelling van het Mayavolk kan volgens hem flink wat nieuwe klanten opleveren. 'En als die eindtijd niet doorgaat, doet iemand anders wel weer een voorspelling.'

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden