Op wilskracht de mannenwereld in

Vrouwen die doorstoten naar de top, door het glazen plafond, zijn zeldzaam. De glazen muur die een gang naar de mannenwereld afsluit, wordt ook zelden doorboord. Een voorbeeld van beide.

door Wilma van Meteren

Een vrouw in de bouw is een zeldzaamheid. Winny Hoffmann brak wel door de ’glazen muur’ die vrouwen scheidt van typisch mannenwerk. Ze stootte ook door het glazen plafond en leidt nu de Brabantse Hoffmanngroep, drie bedrijven in damwanden, rioolbekisting en bodemtechnieken.

Het is geen toeval dat ze in de bouw terechtkwam, zegt Winny Hoffmann (53). „Ik heb techniek altijd heel leuk gevonden.” Toch werd het na haar HBS b niet de Technische Hogeschool Eindhoven, waarvoor ze zich had opgegeven. „Er liepen alleen maar jongens rond, ik was het enige meisje. Ik voelde me niet op mijn gemak.” Ze koos een secretaresse-opleiding. „Nooit spijt van gehad. Bij het opstarten van mijn bedrijf heb ik er ontzettend veel aan gehad.’’

Als secretaresse kwam ze bij een firma in steigers, „daar wilde ik wel meer van weten”. Avondcursussen weg- en waterbouw brachten haar in de buitendienst bij Krings in Duitsland, gespecialiseerd in systeembekisting. Daar trof ze een manager , „die veel in me zag”.

Het bedrijf had overal vestigingen behalve in Nederland. Net zwanger van haar eerste kreeg de 27-jarige Hoffmann de klus een vertakking in eigen land op te zetten.

„Het was hard, keihard. Ik liep tegen muren op”, beschrijft ze die eerste periode. „De aannemers waren bot, zo van wat komt dat vrouwke mij nou vertellen. In Duitsland was dat anders, misschien dachten ze hetzelfde, maar ze benaderden me hoffelijker, vroegen me ook naar oplossingen als ze problemen hadden. In Nederland voelde ik dat men het raar vond, een vrouw in de weg- en waterbouw.’’

Met in haar achterhoofd haar vaders opmerking ¿meisje, zorg dat je je hand niet hoeft op te houden’ zette ze door. Het is wilskracht en doorzettingsvermogen die veel vrouwen ontberen om door te dringen in de mannenwereld, meent Hoffmann. „Het ligt niet aan de mannen, vrouwen moeten die stap zetten. Ze moeten zich niet uit het veld laten slaan. Te vaak kiezen ze de beschermde rol.’’

Ze zijn er wel, meer dan vroeger en vooral in de utiliteitsbouw, constateert ze, „vakvrouwen, die heel veel te vertellen hebben.” Maar er liggen veel meer kansen voor vrouwen en scholen zouden daar aandacht aan moeten besteden.

„Met de huidige techniek is het geen zwaar werk meer. Natuurlijk heb je op de bouwplaats een helm op en laarzen aan, maar je bent daar aan het uitrichten en uitrekenen, niet aan het tillen. Je moet secuur en netjes zijn.” Uit eigen ervaring weet ze dat vrouwen er talent voor hebben. Ze leidde er binnen haar onderneming drie op.

„Hou er rekening mee dat ik vrouw ben”, zegt ze over haar managementstijl, waarvoor ze bij haar collega-ondernemers lof oogst. „Ik kijk anders. Ik hecht aan teamwerk, wil dat mensen op de goeie plekken zitten zodat ze eruit kunnen halen wat in hen zit. Ook al hebben ze allemaal een andere functie, iedereen in mijn bedrijf is gelijk en kan groeien.” Die zoektocht naar de kracht van medewerkers geeft volgens haar ook de sleutel tot innovatie. „We hebben de producten die we in huis hadden allemaal uitgebouwd, vernieuwd en zelfs vindingen gepatenteerd.” Het heeft haar onderneming zonder grote schade door de periode van de bouwfraude geloodst.„Het ging eigenlijk te goed en opeens zakte de markt in. Omdat we steeds oog hebben gehouden voor innovatie, zijn we niet zoals andere bouwbedrijven omgevallen.” Haar talenten hebben haar, als eerste vrouw, onlangs de BOV-trofee opgeleverd voor de beste ondernemersvisie in de regio Eindhoven. Hij staat te pronken in de vergaderruimte. „Jammer alleen dat het beeld zo heel duidelijk een man is.” Op een doorbraak van zowel het glazen plafond als de glazen muur was blijkbaar niet gerekend.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden