Op deze kaart kun je zien hoe veel vertraging er op jouw station is

 Rotterdam Centraal. Beeld Hollandse Hoogte / Maarten Hartman
Rotterdam Centraal.Beeld Hollandse Hoogte / Maarten Hartman

Er zijn vaker storingen op het spoor. Rotterdam Centraal, Breda en Schiphol spannen de kroon.

De eerste helft van dit jaar waren er 250 storingen meer op het spoor dan in dezelfde periode ervoor. Dat zegt de website rijdendetreinen.nl. In totaal waren er 2300 storingen in de eerste helft van dit jaar. Koploper is Rotterdam Centraal, daar ging het 280 keer mis. Ook in Breda (231), Schiphol (170) en Utrecht (160) hebben reizigers vaak te maken met een storing.

ProRail meldde vorige week juist dat de treinen nog nooit eerder zo nauwkeurig reden als in de eerste helft van dit jaar. Dat er nu toch van een stijging wordt gesproken, komt doordat er meer treinen zijn gaan rijden.

Ook heeft ProRail een andere manier van meten. De spoorbeheerder kijkt liever naar het percentage reizigers dat last ondervindt van vertragingen in plaats van naar het aantal treinen dat te laat was. Een woordvoerder laat weten dat minder reizigers in de eerste helft van dit jaar last hadden van grote vertragingen.

LocalFocus maakte een kaart van het aantal verstoringen en vertragingen op alle stations in Nederland. Kijk hier voor het complete overzicht.

Lees ook:

Rotterdammers kunnen voortaan veiliger door de Maastunnel spurten

Een fietswedstrijd moest de heropening van de eerste buis van de iconische tunnel feestelijk inluiden. De opknapbeurt van de westelijke buis van de oudste verkeerstunnel van Nederland nam een jaar in beslag.

Nog lang niet iedereen juicht om de Noord-Zuidlijn

De langverwachte opening van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam kan niet iedereen bekoren. Onder de reizigers zijn ook sceptici. "Van mij mogen ze de lijn morgen dichtgooien.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden