Op de beurs

Hart van Engeland
De 'Hart van Engeland Route' van Eric van der Horst is een langeafstandsroute van Harwich aan de oostkust naar Land's End in Cornwall, het meest westelijke puntje van Engeland. De fietsroute voert door natuurgebieden als Exmoor National Park, langs de stranden van Devon en Cornwall en langs prehistorische sites als Stonehenge en Avebury. Ook voert de route dwars door Londen. Met prachtige paden langs de Theems en dwars door Hyde Park (foto rechts) en Richmond Park biedt de route een ongebruikelijke blik op de Britse hoofdstad.

Dit jaar staat de Hart van Engeland Route in het teken van de Olympische Spelen in Londen. Wie tijdens de beurs de beursstand bezoekt en ter plekke de route aanschaft, krijgt een fietskaart van Londen cadeau.

's Werelds leukste fietsroute
Op de fiets van Zurich naar Nederland? Via Bombay, Bethlehem en Spitsbergen naar Napels, of van Engeland naar Frankrijk? In het Vechtdal de Sahara doorkruisen, in het Gooi de Tafelberg beklimmen? Het kan allemaal en u hoeft er de grens niet voor over. 'Fietsen rond de wereld - in Nederland', zo heet de routegids van journalist en auteur Flip van Doorn. De route is opgedeeld in negen etappes. De negen bijbehorende hoofdstukken in de fietsgids bevatten een inleiding, informatie over de plaatsen en hun naamgeving, een uitgebreide routebeschrijving en een lijst met horeca- en overnachtingsadressen. Dit jaar verschijnt deel twee, met routes die de zuidelijke helft van Nederland doorkruisen. Tijdens de beurs geeft Flip van Doorn op beide dagen een lezing.

Langs Twents Water
'Langs Twents Water' bestaat uit een routeboekje met AbelLife-App met de dertien mooiste routes langs het Twentse water, zoals het Twentekanaal (foto). De App bevat tien wandel- en drie fietsroutes, AbelLife navigeert en informeert met filmpjes, audiofragmenten, foto's en wetenswaardigheden. Daarnaast bevat het routeboekje achtergrondinformatie over water, waterbeheer en watermonumenten in Twente. Op de eerste dag van de beurs wordt 'Langs Twents Water' gepresenteerd.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden