SITE Artikel Nieuws Typografie illustratie

UpdateNoodweer

Ook wateroverlast in noordoosten van Friesland, en westen van Noord-Brabant

SITE Artikel Nieuws Typografie illustratieBeeld Anita Huisman
ANP

Stortbuien veroorzaken in het noordoosten van Friesland en in West-Brabant veel wateroverlast. Daarbij gaat het onder meer om ondergelopen kelders en straten die blank staan.

Vooral in de gemeente Steenbergen, ten noorden van Bergen op Zoom in Noord-Brabant, is veel regen gevallen. Ook in het dorpje Kruisland bij Roosendaal viel veel water. “Wij verzoeken u Kruisland te mijden aangezien een aantal straten onbegaanbaar is geworden door extreme regenval. De hulpdiensten zijn ter plaatse om te helpen met de wateroverlast”, twittert BOA gemeente Steenbergen.

In Friesland komen de meldingen “van alle kanten binnen”, zegt een woordvoerder van de brandweer. “Ze komen uit plaatsen als Harkema , Kootstertille en Buitenpost.”

Het KNMI meldt dat de buien in de loop van de ochtend Friesland verlaten, maar dat in de middag in het hele land enkele stevige nieuwe onweersbuien ontstaan. “Bij de buien kan lokaal hagel voorkomen en kan er plaatselijk in korte tijd veel neerslag vallen, hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden”, aldus het KNMI.

Ook in Zeeland is op een aantal plekken, in de buurt van Noord-Brabant, veel regen gevallen. De Veiligheidsregio Zeeland zegt nog geen meldingen te hebben gekregen van hoogstaand water.

Lees ook:

België weer zwaar getroffen door noodweer en wateroverlast

Opnieuw is België getroffen door een enorm noodweer. In vele steden wordt ernstige wateroverlast gemeld.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden