Ook verschenen fictie

Karolien Berkvens: Het uur

van Zimmermann Lebowsk;i 154 blz. euro 17,50

In 'Het uur van Zimmermann' vertelt debutante Karolien Berkvens het verhaal van Zimmermann die na een leven lang roosters maken met pensioen gaat, en dan na een beroving op straat langzaamaan in de greep raakt van een angststoornis. De jonge schrijfster lijkt weinig moeite te hebben met inleving in de 65-jarige. Droogkomisch schetst ze de afscheidsrituelen op school en ook later houdt ze de toon licht. In Zimmermann creëert ze een innemende antiheld, volgens de uitgeverij in eigengereidheid en kwetsbaarheid herinnerend aan Jack Nicholsons Schmidt in 'About Schmidt'.

Liza Klaussmann: Villa America (Villa America) Vert. Maaike Bijnsdorp, Lucie Schaap. Meulenhoff; 479 blz. euro 22,50

De levens van Scott en Zelda Fitzgerald en de andere bekende schrijvers en kunstenaars annex bohemiens uit de jaren twintig van de vorige eeuw blijven nieuwe kunstenaars fascineren, van Franse auteurs zoals Gilles Leroy ('Alabama Song') tot Amerikaanse filmmakers als Woody Allen ('Midnight in Paris'). In 'Villa America' ontvangt het New Yorkse high-societypaar Sara en Gerald Murphy de artistieke jetset van toen. De Murphy's stonden eerder model voor de Divers, de hoofdpersonen in Fitzgeralds beroemde 'Tender is the Night'. In deze roman schetst Klaussmann hoe dit perfecte paar langzaam zijn ideale leven en huwelijk uiteen ziet spatten. Auteur Liza Klaussmann is een achterkleindochter van Henri 'Moby Dick' Melville.

Fabio Genovesi: Wat de golven brengen Vert. Manon Smits, Pieter van der Drift. Signatuur; 451 blz. euro 22,95

Na het geprezen 'Vissen voeren', over de 'achterkant' van een Italiaanse toeristische badplaats, een nieuwe familieroman van Fabio Genovesi. Een slechtziend meisje, albino Lucia, moet na de onverwachte dood van haar surfende broer haar plaats in de wereld weer zien te vinden. Volgens La Stampa 'een tijdloos verhaal over de kracht van de verbeelding'.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden