Ook nieuwe moslimomroep valt door ruzie uiteen

amsterdam – - De nieuwe moslimomroep Ouma valt nu al uit elkaar. Een van de initiatiefnemers, Mohammed Cheppih, liet onlangs in een brief aan toezichthouder Commissariaat voor de Media weten dat hij geen vertrouwen meer heeft in de omroep, die in september zou beginnen met uitzenden.

Van onze verslaggeefster

Ouma was een initiatief van de Stichting Moslim Omroep Nederland (SMON) en de Academica Islamica. Cheppih hoort bij de laatste organisatie. Eerder deze maand bleek dat er ruzie was over de benoeming van interim-manager Maurice Koopman. Ook over de omroepnaam Ouma (Omroep Universele Moslim Associatie) was onenigheid. De naam betekent ’de gemeenschap’ en heeft volgens de SMON een ’fundamentalistische bijklank’.

De SMON kreeg eind vorig jaar een licentie voor vijf jaar zendtijd op radio en televisie. Of de ruzie betekent dat de zendtijd nu anders wordt verdeeld, kan het commissariaat nog niet zeggen.

Het is niet de eerste keer dat er onenigheid bij de moslimomroepen is. Bestuurders van de vroegere Nederlandse Moslim Omroep (NMO) en Nederlands Islamitische Omroep hadden hoogoplopende ruzie.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden