Ook AD haalt het werk van Ramesar uit het archief

Het Algemeen Dagblad verwijdert 'uit voorzorg' alle artikelen uit de archieven die journalist Perdiep Ramesar tussen 2003 en 2007 schreef voor die krant. "Het is ons niet duidelijk of zijn verhalen uit die periode kloppen. We weten niet wanneer hij met dit gedrag begonnen is. Dus hebben we besloten alles te verwijderen", zei AD-hoofdredacteur Christiaan Ruesink gisteren.

Ramesar, die vorige maand door Trouw werd ontslagen omdat veel bronnen uit zijn artikelen niet terug te vinden waren, werkte eerder in zijn loopbaan bij de Haagsche Courant. Die stadskrant fuseerde met het AD. Trouw besloot naast het ontslag onafhankelijk onderzoek te laten doen naar de manier waarop haar ex-verslaggever journalistiek bedreef. Na de conclusie in het rapport dat hij de afgelopen jaren 'een onverklaarbaar groot aantal niet-traceerbare bronnen' gebruikte, trekt Trouw de handen af van 126 artikelen die Ramesar voor de krant schreef.

De hoofdredactie van het AD vindt het niet nodig om een soortgelijk nader onderzoek te doen naar Ramesars werk in die krant. "De mensen die destijds leiding aan hem gaven zijn allemaal weg. Bovendien is onderzoek moeilijker dan bij Trouw omdat het zo lang geleden is", meent Ruesink.

Docent journalistiek aan de Universiteit van Leiden Peter Burger toonde afgelopen weekeinde snel na het onderzoek van Trouw aan dat Ramesar al bij de Haagsche Courant verhalen schreef waarbij de geciteerde personen nergens terug te vinden zijn. Dat zoekwerk was volgens Ruesink niet de aanleiding de archieven van zijn krant op te schonen. "Dat besloten we eerder, direct na de publicatie van het onderzoek van Trouw."

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden