'Onze directeuren zijn geen haantjes'

Vereniging van basisscholen in de Randstad zoekt ondernemende schooldirecteur.

Jolanda Breur

„Onze vereniging telt veertien basisscholen”, vertelt algemeen directeur Arie van Leeuwen aan de ovale vergadertafel. Buiten laat de storm jonge knotwilgtakken zwiepen. Paarden in wintervacht grazen onder de loodgrijze lucht onverstoord verder. Het houten verenigingsgebouw ligt achter een woonboerderij in Kockengen, een dorpje in de Vechtstreek.

De Vereniging voor Protestants Christelijk Primair Onderwijs ’Vechtstreek en Venen’ is een koepel van scholen in het gebied tussen Amsterdam en Utrecht. Van Leeuwen: „Sommige scholen liggen landelijk, andere wat stedelijker. Daarom hebben ze allemaal een eigen concept. De basis is protestants-christelijk, maar niet iedere school heeft een even sterke band met de kerk. Er gelden geen kledingvoorschriften en we zullen zeker geen homoseksuele leraren ontslaan.” Wel vraagt de verenigingsdirectie twee keer per jaar om een rapportage. De directeuren brengen daarin de identiteit van hun school onder woorden en de manier waarop ze die vormgeven. „Dit jaar besteden we op onze jaarlijkse studiedag extra aandacht aan vieringen. Hoe pakken de afzonderlijke scholen dat aan en kunnen we elkaar erbij helpen. We moeten ons maatschappelijk bestaansrecht helder hebben, want goed zijn voor je medemens streeft iedere school na.”

Voor De Witte Roos in Maarssenbroek zoekt de vereniging een directeur. Deze school heeft bijna tweehonderd leerlingen. „De nieuwe directeur zal met het team moeten knokken om dit aantal op peil te houden.” De wijk waar de school in staat, werd gebouwd tussen de jaren zeventig en negentig. Kinderen uit toentertijd jonge gezinnen zijn nu volwassen, en velen trokken naar de Utrechtse nieuwbouwlocatie Leidsche Rijn. „Hij of zij moet een ondernemer zijn en De Witte Roos weten te verkopen, haar weer in bloei zetten, samen met de vereniging.” Hij bespeurt de laatste jaren minder ambitie in het onderwijs. „Vroeger kreeg je op een vacature als deze al snel vijftig brieven. Dat is nu wel anders.”

Helemaal ’wit’ is De Witte Roos niet; circa 25 procent van de leerlingen is allochtoon. Die mix werkt prima, volgens hem. „De ouders zijn tevreden en we kregen van de onderwijsinspectie een dikke pluim voor het pedagogisch klimaat.”

Arie van Leeuwen deelt zijn functie met collega Cok van Schaik, die net als hijzelf ooit schooldirecteur was. „We zijn sterk betrokken bij het werkproces en we bezoeken de scholen een paar keer per jaar.”

Als inspiratiebron noemt Van Leeuwen de veertien schooldirecteuren. „Geweldige mensen; voor hen zet ik me graag in. Ze willen het beste voor de vereniging en hun scholen, en hebben geen last van haantjesgedrag.” Bij deze goede sfeer past een vriendelijke, professionele sollicitant, meent hij. Ook vindt de directie het belangrijk dat hij of zij deelneemt aan het directieberaad en aan een van de verenigingswerkgroepen. „En natuurlijk vinden we resultaten belangrijk, want het draait tenslotte om de kinderen.”

Meer informatie over deze vacature in de personeelsadvertentie in dit katern.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden