Ontzetting bij dood van politieagente

Van een onzer verslaggeefsters ROTTERDAM - In de politiewereld is met ontzetting gereageerd op de dood van de 28-jarige hoofdagente Allegonda Gremmer. Ze werd gisterochtend doodgeschoten bij een inval in een woning in Den Haag. Gremmer maakte deel uit van het arrestatieteam Rotterdam-Rijnmond, dat speciaal getraind is voor moeilijk en gevaarlijk politiewerk. De rijksrecherche onderzoekt de toedracht.

Gremmer was gisterochtend rond 6 uur met nog zeven teamleden naar een woning aan de Onyxhorst in Den Haag gegaan om een 41-jarige man uit Almelo te arresteren. Het slachtoffer ging met een collega de woning in nadat ze een ruit op de benedenverdieping hadden ingeslagen. Toen ze binnen waren, werd er meteen vanaf de bovenverdieping een schot afgevuurd. De hoofdagente, die een kogelwerend vest droeg, werd in de hals geraakt. Volgens woordvoerder Anne Geelof van de politie Rotterdam-Rijnmond hebben collega's vergeefs geprobeerd haar te reanimeren. Allegonda Gremmer werkte sinds 1991 voor de politie. In augustus van dit jaar trad ze na de gebruikelijke intensieve opleiding als eerste en enige vrouw toe tot het Rotterdamse arrestatieteam.

De verdachte heeft na het dodelijke schot meteen zijn vuurwapen weggegooid, waarna hij is overmeesterd. De man uit Almelo logeerde bij familie in Den Haag.

In totaal zijn gisterochtend vier mensen aangehouden, een 31-jarige man in Enschede en twee mannnen van 28 en 40 jaar in Moordrecht. Hun aanhouding verliep zonder problemen.

Justitie verdenkt de vier mannen van zware mishandeling van een echtpaar uit Beckum bij Hengelo in de nacht van 23 op 24 augustus. De 47-jarige man en zijn 43-jarige echtgenote raakten daarbij zwaar gewond. De man overleed vorige maand in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De politie houdt bij dit misdrijf rekening met een 'vergissing'. De mannen hadden het waarschijnlijk op andere mensen gemunt. Aanvankelijk zat de politie op dood spoor. Een uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht leverde zoveel tips op, dat de politie op grond daarvan tot de arrestaties kon overgaan.

- Pagina 9: Arrestatieteam voorkomt geweld juist

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden