Ontslag voor vertonen homo-films in Vitrolles

GRENOBLE (Reuter) - Catherine Mégret, de extreem-rechtse burgemeester van Vitrolles, heeft de directrice van het plaatselijk filmtheater ontslagen, omdat zij weigert een reeks films met het thema homoseksualiteit van het programma af te halen.

Régine Juin leidde de bioscoop Les Lumières gedurende elf jaar. Het ontslag past in het cultuurbeleid van het Front National. De nieuwe socialistische minister van cultuur, Catherine Trautmann, noemt de beslissing van Mégret “oneerzaam, oneerlijk en kenmerkend voor een ideologie die geen rekening houdt met openheid in films en andere vormen van cultuur”. Minister Trautmann - Catharina de Rode in de terminologie van het FN - prijst de bioscoopdirecteur voor haar inzet voor het theater, waar veel kwaliteitsfilms werden vertoond. “Ik zal haar niet laten vallen”, aldus Trautmann.

Het Front National ziet het als zijn taak om in plaatsen waar FN-burgemeesters het voor het zeggen hebben de bibliotheken te schonen van multiculturele boekwerken en die te vervangen door werken, waarin de nationalistische en racistische ideeën van het Front beter tot uiting komen.

Het FN heeft er ook voor gezorgd dat in FN-steden de speciale maaltijden voor joodse en moslim-kinderen in schoolkantines van de lijst zijn geschrapt. Zij moeten nu net als de 'gewone Franse' kinderen varkensvlees eten. Ook worden de subsidies voor actiegroepen die banden hebben met links stopgezet.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden