Onkruid wieden als sociaal bindmiddel in Meeuwen

Inwoners van het Brabantse dorpje Meeuwen moeten zelf aan de slag om het onkruid tussen de stoeptegels te verwijderen. Dat zegt wethouder Vreugdehil (ChristenUnie) van de gemeente Aalburg waar Meeuwen deel van uitmaakt.

Inwoners van het dorp klaagden in het Brabants Dagblad over slecht onderhouden straten in hun dorp. De gemeente doet volgens hen te weinig om het onkruid tussen de stoeptegels te verwijderen. Mensen met een rollator zouden hier veel hinder van ondervinden.

Vreugdehil erkent dat het onderhoud sinds vorig jaar is teruggeschroefd. Net als veel andere gemeenten moet ook Aalburg bezuinigen. Daarom kan de dienst groenvoorzieningen minder vaak langskomen. "Je laat het allemaal toch iets hoger groeien."

Maar, vindt de wethouder, het onkruid biedt de inwoners ook een kans elkaar te leren kennen. Sinds maart van dit jaar loopt in de gemeente het project 'Samen Doen', dat burgers stimuleert samen de problemen in hun buurt aan te pakken. Vreugdehil: "Wij bieden faciliteiten als schoffels en burgers steken de handen uit de mouwen".

Dinand Mans, secretaris van de dorpsraad, ziet hier ook wel wat in. "Maar het moet nog wel een beetje gaan leven." Ook zijn goede afspraken nodig over de taakverdeling. Wie haalt bijvoorbeeld het afval op? Mans: "Ik wil best schoffelen maar ik ga het niet in mijn eigen kliko gooien".

(trouw)

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden