Ongelooflijk Haribo

Peter Jan Rens heeft het niet gemakkelijk met zijn dagelijkse talkshow op RTL 4. Hij had hoog ingezet, met de mededeling dat hij, de Grote Meneer Kaktus, een show als die van de Amerikaan David Letterman in het Nederlands zou maken. Maar Rens mist ervaring, steun en hulp. De talkhow mislukt jammerlijk. Rens is zenuwachtig, zijn Internet-site spettert slome berichtjes, zijn hond heeft geen enkel effect en met de dag trillen zijn handen erger. Op de radio wordt openlijk de draak gestoken met zijn gestuntel. 'Zit niet zo te peterjanrensen', is daar al gehoord. Het nieuwe werkwoord komt overeen met stuntelen. Het is om medelijden van te krijgen.

BIJDRAGEN: ROMANA ABELS EN DORIEN PELS

De fans van David Letterman zijn echter gewoon boos. Vooral op RTL, dat Letterman van de buis haalde om plaats te maken voor dit nieuwe product. In de Internet-discussiegroep nl.media.tv klagen ze hun leed: “Ik wil zoveel mogelijk mensen oproepen een bericht aan Rens te sturen, zodat de mailbox verstopt raakt”, vraagt Martijn van der Meer uit Leiden. “Zet in je boodschap: IK WIL LETTERMAN TERUG EN IK WIL DAT DIE RENS OPDONDERT.”

Martijn kreeg veel reacties op zijn oproep. Iedereen vond dat hij volkomen gelijk had. “Deze show is echt ongelooflijk Haribo”, mengt Arthur van Kruining zich in de discussie. “Ik heb het idee dat Rens langzaam maar zeker achter zijn bureau wegzakt.”

Kees de Graaff vraagt zich af hoe ze bij RTL ooit op het idee zijn gekomen. “Op wat voor verstandelijk niveau moeten we de beleidsbepalers bij RTL 4 eigenlijk inschatten? Dat van Pino?”

Naar alle waarschijnlijkheid zal het leed niet lang meer duren. Aan Rens te zien zakt hij binnenkort inderdaad helemaal achter zijn bureau weg. Van de zenuwen vooral. En mischien van schaamte. Dat maakt hem eigenlijk toch wel weer wat aardiger dan die Amerikaanse Letterman.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden