Onderzoek

Vorige week werden zwaar rokende, oudere mannen met overgewicht gezocht voor een onderzoek naar het effect van knoflook op hun lichamelijk welzijn. Onderzoek al geslaagd. Van alle soorten aanprijzingen bij pillen, poeders en zalven, gaat de menselijke constitutie er zelfs nog wat op vooruit als je achter elk patatje oorlog, broodje hamburger of bordje shoarma een teentje knoflook zou eten.

Ruud Verdonck

Je bent wel de rest van de avond onbenaderbaar voor mooie meiden. Gisteren werd bekend dat uit wederom wetenschappelijk onderzoek gebleken is dat ook het gevoel van bedrogen worden door je man omdat die per chatroom virtueel vreemdgaat met iets onbekends, door internet wordt geactiveerd. Waarmee het seksleven van de mens is teruggebracht tot een beeldscherm en een toetsenbord. En in de chatroom ruikt men geen knoflook. Probleem opgelost. En anders bestaat over een paar jaar half Nederland uit eenpersoonshuishoudens; die hebben niet eens iemand om zich bedrogen te voelen.

Nauwelijks overgegaan tot het menu van de dag, verschenen dit weekeinde de resultaten van het volgende wetenschappelijk onderzoek: een originele pizza is een medicijn tegen ernstige kwalen en levert een waardevolle bijdrage aan een gezond leven. Dat hebben Italiaanse medici geconstateerd. Meteen natuurlijk wat argwaan. Was het niet vorige zomer, of is dat alweer twee jaar terug, dat de Italianen ervoor pleitten om de term pizza voor goedgekeurd Italiaans baksel wettelijk te beschermen tegen Turkse namaak en Hollandse diepvries? Een pizza in het nauw maakt rare sprongen. Nu eet ik wel eens pizza, maar steeds vaker heb ik het idee dat we met zo'n opgedirkte plak hard deeg in het culinaire struikgewas van de moderne maatschappij terecht zijn gekomen. Of het er nu een van een Italiaan of van een Turk is. En helemaal als je ook nog zelf mag aangeven wat je erop wilt, zonder dat er gevraagd wordt naar je Italiaanse koksdiploma. Dat kan op die manier nooit gezond zijn. Als je in Rome een buisje aspirine koopt, vraagt de apotheker toch ook niet: wat zal ik er eens voor u in doen?

Een pizza goed voor lijf en leden? Terwijl een pizzakoerier het gevaarlijkste beroep heeft dat er bestaat?

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden