Onderzoek naar boekhouding Hindoe Omroep

VAN ONZE REDACTIE CULTUUR & MEDIA

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) doet onderzoek naar de boekhouding van de Hindoe Omroep. Er was 'een signaal' binnengekomen dat aanleiding gaf voor dit 'bedrijfsbezoek', zegt de woordvoerder van het CvdM.

Directeur van de Stichting Organisatie voor Hindoe Media (OHM), Radjinder Bhagwanbali, zegt zich geen zorgen te maken over het bezoek van het CvdM. Volgens hem is OHM een transparante organisatie en mag iedereen in de boeken te kijken.

De Hindoe Omroep is een zogenoemde 2.42 omroep, die op grond van de levensbeschouwelijke grondslag recht heeft op zendtijd bij de publieke omroep. Bij de OHM gaat het om zo'n honderd uur per jaar op radio en televisie.

De hindoe-organisatie stond, samen met een aantal andere levensbeschouwelijke omroepen, al langer onder verscherpt financieel toezicht van het CvdM. Dat betekent dat naast de normale controle, er extra toezicht is of geld dat bedoeld is voor het maken van programma's goed besteed wordt.

Het is overigens de vraag hoelang het toezicht van de CvdM nog nodig is. Vorige week werd bekend dat het kabinet de kleine levensbeschouwelijke omroepen wegbezuinigt. De geloofsgroepen moeten hun zendtijd vanaf 2016 zelf financieren.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden