Onderzoek de keuze van deeltijdjuffen

Mijn reactie op de ongenuanceerde uitspraken van hoogleraar Edith Hooge dat de deeltijdjuf slecht is voor het onderwijs (Trouw, 27 mei) komt niet alleen voort uit respect voor de harde werkers in het onderwijs, maar ook uit oprechte bezorgdheid om de toekomst ervan.

Het is waar dat werken met veel parttimers in een team lastig is voor een schoolleider. Het is a hell of a job om met kleine werktijdfactoren elk jaar een passend rooster te maken, om in een versnipperd team eindeloos veel individuele gesprekken te voeren over persoonlijke belangen, om studiedagen en overlegmomenten te organiseren waarbij alle teamleden tegelijkertijd aanwezig kunnen zijn.

Maar over het algemeen zijn parttimers van goede wil, en zijn ze energiek, fit en betrokken. Dit dwingt bewondering af, zeker gezien het salaris dat er tegenover staat.

Op school kwam de eerste reactie op het artikel in Trouw van een ouder die zei: "Wat een onzin, jullie doen het juist heel goed met al die leuke juffen!"

Maar het artikel heeft mij wel aan het denken gezet over de oorzaak van het ongenoegen. Hoe komt het dat juist in het onderwijs zoveel mensen kiezen voor een deeltijdbaan? Heeft dat iets te maken met de status van het beroep, de waardering, het salaris? Wordt het beroep toch al niet voor vol aangezien?

Of heeft het misschien te maken met de enorme werkdrukbeleving, is het voltijds niet vol te houden? Dit zou onderwerp van onderzoek moeten zijn!

En dan de schuldvraag. Of eigenlijk het toespelen van de zwarte piet aan de deeltijdjuf. Bij het lezen van het artikel overviel mij een beetje het kip-en-eigevoel: waar begint het probleem? Haalt de deeltijder werkelijk de sta- tus van het beroep omlaag, of kiezen fulltimers nu niet voor een beroep dat al een lage status heeft?

Maken deeltijders werkelijk de werkomgeving onaantrekkelijk, of is dit mooie, maar intensieve en verantwoordelijke beroep niet aantrekkelijk genoeg om het een hele week vol te kunnen houden?

Gelukkig ziet zowel Rinda den Besten van de PO-raad als minister Jet Bussemaker wel de praktische bezwaren van het werken met een deeltijd-team. De grote vraag blijft echter waar de werkelijke oorzaak ligt van de keuze die mensen maken.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden