Onderwijsprijzen

Overijsselse basisscholen die hun leerlingen laten e-mailen over boeken, hebben de nationale onderwijsprijs ontvangen. De tien basisscholen en vier bibliotheken zijn gevestigd rondom Steenwijk, een gebied dat is aangewezen als 'onderwijs voorrangsgebied'. De kwetsbare groep leerlingen wordt op deze manier gestimuleerd om te lezen, aldus de jury. Minister Hermans en staatssecretaris Adelmund reikten de prijzen gisterenavond uit op de nationale onderwijstentoonstelling.

Eenzelfde prijs - 15 000 gulden - ging in de categorie middelbare scholen naar het Noordrand College in Rotterdam, waar leerlingen samen met het Museum voor Volkenkunde volksspreuken uit alle landen verzamelden. Bij de scholen voor middelbaar beroepsonderwijs won het Edese Neder-Veluwe College de prijs voor een nieuwe onderwijsmethode waarin de nadruk ligt op zelfstandig leren.

De meesterschapsprijs voor het beste docententeam (10 000 gulden) ging naar de Paasbergschool in Ede. De Sint Jansschool in Enschede (basisschool) en het Atlant College in Amsterdam (voortgezet onderwijs) krijgen een prijs (3500 gulden) voor de Veilige School.

De eerste prijs voor 'Docent van het Jaar', ingesteld door het lerarenblad 'Van twaalf tot achttien' en ook uitgereikt in Utrecht, ging naar economieleraar J. Kentson van de christelijke scholengemeenschap Revius in Doorn (een interview met hem staat op pag. 2). Hij en zijn school ontvingen 4000 gulden. De ZVA Talentprijzen voor aankomend studenten, 2500 gulden, gingen naar pabo-leerling C. Deken en J. Munikhuis, die de lerarenopleiding voortgezet onderwijs volgt.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden