ONDERKRANT | Open brief aan Hirsi Ali

,,Sinds uw aantreden in de politieke arena van Nederland bent u constant bezig om de Moslims en de Islam te terroriseren met uw uitlatingen. (...) Deze brief is Insha Allah (zo God het wil - red.) een poging om uw kwaad voor eens en voor altijd het zwijgen te doen opleggen”, schrijft Mohammed B. in de 'open brief aan Hirshi Ali' die hij met een mes vaststak aan het lichaam van Theo van Gogh.

,,Het is een feit dat de Nederlandse politiek gedomineerd wordt door vele Joden.” Na een opsomming van verwijten: ,,U heeft met al deze vijandelijkheden een boemerang losgelaten en u weet dat het slechts een kwestie van tijd is voordat deze boemerang uw lot zal bezegelen. (...) Er is één zekerheid in het hele bestaan van de schepping: en dat is dat alles zijn einde kent.”

Na een citaat uit de Koran dat ,,u als ongelovige extremist natuurlijk niet gelooft”: ,,En toch, mevrouw Hirshi Ali, durf ik mijn leven ervoor te wagen om te beweren dat het angstzweet u uitbreekt wanneer u dit leest. (...) Ayaan Hirshi Ali je zal jezelf stuk slaan op de Islam! (...)”

,,Deze losgebarsten strijd is anders dan alle voorgaande strijden. De ongelovige fundamentalisten zijn ermee begonnen en Insha Allah zullen de ware gelovigen deze eindigen. Er zal geen genade voor de onrechtplegers zijn, slechts het zwaard wordt tegen hen opgeheven. Geen discussies, geen demonstraties, geen optochten, geen petities, slechts de dood zal de Waarheid van de Leugen doen scheiden. (...) Ik weet zeker dat jij, o Amerika - o Europa - o Nederland - o Hirshi Ali ten onder gaat. Ik weet zeker dat jij, O ongelovige fundamentalist, ten onder gaat.”

Uit zijn afscheidsbrief: ,,Dit is dan mijn laatste woord, door kogels doorboord, in bloed gedoopt, zoals ik had gehoopt.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden