Onderhuids zit een enorme teleurstelling over hoe Den Haag met ons is omgesprongen

In de verkiezingscampagne snuift Trouw de kruitdampen op rond politici en kiezers.

"Wat ik op 15 maart stem weet ik nog niet. Het is verleidelijk om alleen te kijken naar wat de partijen hebben betekend voor de Groningers die zijn getroffen door de aardbevingen, maar dat wil ik niet. Ik ben ervan overtuigd dat welke partij ook aan het roer had gezeten de afgelopen jaren, dat weinig veranderd zou hebben voor het beleid rond de gaswinning. Ik zweef ergens tussen GroenLinks, PvdA en D66. Ik ben zo ontzettend toe aan een verbindend en redelijk verhaal, aan een lijsttrekker met visie.


"Wat voor D66 pleit is dat die partij deze regeerperiode vanuit de oppositie verantwoordelijkheid heeft genomen. GroenLinks heeft mijn sympathie. Ik heb veel bewondering voor Liesbeth van Tongeren. Maar dat de partij haar aanvankelijk niet terugwilde in de Kamer, bevalt mij niet. Dan denk ik: wat is daar aan de hand?


"Ik heb respect voor Diederik Samsom. De wijze waarop hij de PvdA heeft moeten verlaten, verdiende hij niet. Ik denk dat ik pas op het allerlaatste moment beslis.


"Onderhuids zit bij mij zo'n enorme teleurstelling over hoe de politiek met de Groningers is omgesprongen. Burgers zijn verschrikkelijk in de steek gelaten. Door de coalitie én door de oppositie. Ook die partijen hebben met elkaar geen vuist kunnen maken."


Annemarie heite (46) woont in het aardbevingsgebied in Groningen. Ze is hoofdpersoon in de recent uitgebrachte documentaire 'De stille beving', over de gevolgen van de gaswinning

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden