Onder hoge bomen groeit veel onkruid

Ik ken David Pinto niet. En ik wil dat graag zo houden. Zuurbekjes moet je mijden, heb ik in mijn inburgeringscursus geleerd.

In een interview in Trouw (Tien geboden, 15 maart) stelt Pinto dat ik voor een boek, zonder bronvermelding, teksten van hem zou hebben gebruikt. Het zou gaan om een 'exacte kopie' van een boek dat Pinto had geschreven. Mijn boek zou bij uitgever Bohm Stafleu van Loghem zijn gepubliceerd. Mijn boeken verschijnen echter al meer dan tien jaar bij uitgeverij Scriptum. Een boek is bij uitgeverij Kluwer verschenen, in 2002. Ik heb nooit boeken gepubliceerd bij de door Pinto genoemde uitgever.

Iedereen die mijn opvattingen en die van Pinto kent, weet dat die mijlenver uit elkaar liggen. Alleen al daarom is wat Pinto stelt onmogelijk. Ik heb ook nooit persoonlijk contact met hem gehad over dit door hem verzonnen akkefietje. Ik heb met Pinto enkele jaren geleden evenwel een ander zakelijk conflict gehad, maar dat ging niet om een boek maar om vastgoed. Dat liep via makelaars en juristen. Voornoemd conflict is door de rechter in een voor Pinto vernietigend vonnis in mijn voordeel beslecht.

Ik vrees dat Pinto dat verlies nog niet heeft verwerkt. En dat wil compenseren met dit verzinsel en deze smadelijke uithaal naar mij. Het lijkt mij verstandig dat de lezers van Trouw mijn kant kennen. Verder verkies ik Pinto te negeren. Onder hoge bomen groeit immers veel onkruid.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden