Update

Omstreden Haags raadslid wenst een tsunami over Israël

Abdoe Khoulani Beeld YouTube / De Weekkrant
Abdoe KhoulaniBeeld YouTube / De Weekkrant

Het omstreden Haagse raadslid Abdoe Khoulani hoopt dat de 'zionistische nederzetting' Israël 'liever vandaag dan morgen getroffen wordt door een tsunami van Allah'. Dat schrijft hij op zijn Facebookpagina. Israël-stichter David Ben Goerion mag wat hem betreft 'branden in de hel'.

Robin de Wever

Vorige maand betuigde de politicus van de islamitische Partij van de Eenheid al steun aan de terreurgroep Isis. 'Op naar Bagdad om het schorem aldaar aan te pakken', schreef hij op Facebook. Het Openbaar Ministerie besloot toen om te onderzoeken of zijn steunverklaring strafbaar is.

Inmiddels richt hij zijn pijlen ook op collega-raadsleden. Zijn tegenstrever Hasan Kucuk noemt hij een 'rafidi', een heiden die willens en wetens de islam verwerpt. Volgens Khoulani is de IslamDemocraten, waarvan Kucuk fractievoorzitter is, een 'rafawidpartij' ('rawafid' is een synoniem voor 'rafidi'). Kucuk is een 'opperrafidi'.

Orthodoxe soennitische moslims gebruiken die term doorgaans om sjiieten zwart te maken. Khoulani was aanvankelijk raadslid voor de IslamDemocraten, maar begon na een ruzie zijn eigen partij. Daarvoor bekleedt hij nu de enige Haagse raadszetel. Kucuk was dinsdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Marcouch is erger dan een zondaar
Ook geloofsgenoot en PvdA-Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch krijgt van Khoulani een veeg uit de pan. Hij is een 'dove huichelaar': 'hij valt geleerden af, pleit voor een polderislam, het uitzetten van moslims en neemt schaamteloos homoprijzen in ontvangst'. 'Dat zijn geen zonden meer', meent Khoulani, 'maar Grote Rampen die zagen aan de geloofsleer'.

Marcouch vroeg zich vorige maand na Khoulani's Isis-uitspraken hardop af of het wenselijk is dat Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) in Amsterdam een basisschool kan openen. Khoulani is secretaris voor die stichting. SIO deed daarop aangifte tegen Marcouch wegens laster en smaad.

'Afschuwelijke tokkiedemocraten'
Op zijn Facebookpagina vertelt Khoulani verder dat hij zich heeft gestoord aan de ophef over het Bredase PvdA-raadslid Jamal Nouhi. Die werd vorige week uit de fractie gezet nadat hij homoseksuelen had vergeleken met pedoseksuelen. 'Hypocriete bagger', beschrijft Khoulani de PvdA-maatregel. 'We moeten allemaal maar wereldwijd vinden dat homoseksualiteit een geaccepteerde levensstijl is. Zogenaamde democratie heet dit, van die afschuwelijke tokkiedemocraten.'

Overigens kondigden Khoulani en de Partij voor de Eenheid maandag een zes maanden durende mediaboycot af. De partij wordt naar eigen zeggen stelselmatig zwartgemaakt en uitspraken van politici worden 'stelselmatig verdraaid'. Media zouden maatschappelijke polarisatie in de hand werken door moslims en de islam 'in het algemeen in negatieve zin neer te zetten'. 'Bevriende media' zijn uitgezonderd van de boycot. Het is onbekend wie de partij daaronder verstaat.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden