Omnummeren 'gat in markt' PTT Telecom: bedrijfjes proberen een graantje mee te pikken

Van onze redactie economie AMSTERDAM - De eerste handige jongen heeft zich al gestort op de dienstverlening aan de ruim 800 000 bedrijven en instellingen die hun telefoonbestanden per 10 oktober volgend jaar moeten hebben gewijzigd.

Op die datum veranderen zes miljoen Nederlandse telefoon-, fax- en computeraansluitingen van nummer. “PTT Telecom realiseert zich niet volledig hoe ingrijpend de verandering van zes miljoen telefoonnummers voor bedrijven kan zijn”, zo zegt R. Kroon van public relations-bureau Aspeslagh. Een woordvoerster van PTT Telecom doet Kroons uitspraak af als nonsens. “Juist omdat we ons zo goed bewust zijn van de gevolgen, heeft PTT Telecom al tweeëenhalf jaar voor de ingangsdatum bekendgemaakt dat er het nodige gaat veranderen.” PTT Telecom heeft volgens haar alles in huis om 'operatie-DeciBel' in goede banen te leiden. Maar natuurlijk zullen veel bedrijfjes proberen daarvan een graantje mee te pikken.

Kroon behoort blijkbaar tot de voorhoede. Naar eigen zeggen kwam hij via “vrienden bij de KPN” achter het zogenaamde nummerplan. Dat is een werkplan van PTT Telecom voor de uitvoering van de omnummering. Kroon ontwikkelde op grond van dat plan een handleiding, die hij nu naar eigen zeggen aan PTT Telecom probeert te verkopen. Kroon gaat prat op “een uitstekende relatie met PTT Telecom” en zegt in onderhandeling te zijn over de rechten van zijn handleiding. Bij PTT Telecom is daarvan niets bekend, aldus de woordvoerster.

Kroon presenteert zijn diensten als een geschenk uit de hemel. Volgens hem tasten bedrijven nog veelal in het duister omtrent operatie-DeciBel. Maar het lijkt erop dat Kroon zijn potentiële klanten een “gat in de markt” aanpraat, waarbij hijzelf garen kan spinnen. Hij verwacht tienduizend exemplaren van zijn handleiding te kunnen slijten, à raison van zo'n honderd gulden.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden