Om verpaupering van stadswijk Het Nieuwe Westen ...

Om verpaupering van stadswijk Het Nieuwe Westen in Rotterdam tegen te gaan, heeft de gelijknamige actiegroep een serie ansichtkaarten ontwikkeld. Op zich niets bijzonders, maar de tekst op de kaarten is wel erg cynisch.

'Groeten uit Het Nieuwe Westen' staat op de voorkant. Het blijken geen goedbedoelde groeten te zijn, want de foto op de ansicht biedt een blik op dichtgetimmerde woningen, of scheefgezakte huisjes. De vier verschillende kaarten worden iedere week gestuurd aan beleidsbepalers van de stadsvernieuwing.

Door extra bezuinigingen valt de wijk sterk buiten de boot en dreigen vernieuwingsprojecten het etiket sint-juttemis te krijgen.

Met de kaarten vragen de actiegroep en woningstichting 'Onze Woning' aandacht voor het alternatieve opknapproject 'New Deal'. Met investeringen van Onze Woning en de gemeente kunnen bestaande projecten met New Deal op een goedkopere manier worden afgemaakt.

Op 27 mei geeft de raadscommissie voor stadsvernieuwing haar advies over de verdeling van de lopende plannen. Het Nieuwe Westen hoopt dan groen licht te krijgen voor New Deal.

De afgelopen twee weken hebben 250 ambtenaren, gemeenteraadsleden en andere beleidsmakers de kaart in de bus gehad. I. Heijst, opbouwwerker bij de wijk, heeft veel reacties op de kaarten gehad. "De meesten vinden vooral de foto's mooi en gooien de actiekaarten niet weg. Ze prikken ze boven hun bureau."

Op de achterzijde van de kaart vinden de ontvangers een korte uitleg over het alternatieve plan en een slogan over de stand van zaken in de wijk. .. terwijl Het Nieuwe Westen verpaupert aan de Schie?' en 'Een New Deal is genoeg... want er wordt al genoeg gedeald in Het Nieuwe Westen'.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden