Video

Olifant Indra in Amersfoort bevallen

Het donderdagochtend geboren olifantje. Beeld Dierenpark Amersfoort.
Het donderdagochtend geboren olifantje.Beeld Dierenpark Amersfoort.

In Dierenpark Amersfoort is olifant Indra rond 5.30 uur bevallen. Het jong weegt zo'n zeventig kilo. Dinsdagnacht zijn de weeën bij de Aziatische olifant begonnen. De weeën stopten woensdagochtend, maar Indra bleef onrustig.

Dolf Hendriks

Tien minuten na de bevalling stond het jong al op de pootjes. Of het een jongen of meisje is, moet nog blijken. Donderdag worden familieleden bij moeder en kind gelaten, en het publiek moet het nog even doen met de beelden van de webcam.

De bevalling, zie filmpje hieronder, was live te volgen via babyolifantje.nl. De dierentuin heeft drie camera's geïnstalleerd in het binnenverblijf van de olifanten. De webcams die een blik geven in het olifantenverblijf zijn inmiddels al meer dan een half miljoen keer bekeken.

De verzorgers van Dierenpark Amersfoort hebben woensdag besloten om het binnenverblijf voor het publiek te sluiten om de olifantendames rust te geven. Indra is bevallen in de aanwezigheid van haar tweejarige dochter Kina.

Kraamvisite
Het is niet de eerste keer dat het dierenpark haar 'digitale bezoekers' mee laat kijken bij een bevalling. Vorig jaar november keken ruim 15.000 mensen midden in de nacht rechtstreeks mee naar de bevalling van een neushoorn.

Het dierenpark organiseert vanaf vrijdag kraamvisite voor de jonge olifant, die donderdagmorgen in het park is geboren. Vanaf half 4 's middags kunnen bezoekers voor 5 euro een speciaal kraamkaartje kopen. Er zijn tot 16 november dagelijks 2000 kaartjes beschikbaar.

Links in beeld is het jong te zien. Beeld Dierenpark Amersfoort.
Links in beeld is het jong te zien.Beeld Dierenpark Amersfoort.
Olifant Indra naast haar slapende dochter Kina woensdagavond. Beeld Dierenpark Amersfoort
Olifant Indra naast haar slapende dochter Kina woensdagavond.Beeld Dierenpark Amersfoort

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden