Oceanium Blijdorp twee keer ontruimd op een dag

ROTTERDAM (ANP) - Het Oceanium van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is donderdag tot twee keer toe ontruimd nadat brand was uitgebroken in de zonnepanelen op het dak. Een technisch defect was beide keren de oorzaak. Bezoekers, medewerker noch dieren raakten gewond.

De schade is beperkt gebleven tot in totaal acht verwijderde zonnepanelen. De brandweer sprak van kleine brandjes die lastig waren te bestrijden vanwege de dakconstructie. De eerste brand was aan het eind van de ochtend, de tweede ontstond op andere plek op het dak rond half drie. De brandweer had de brandjes snel onder controle.

Het Oceanium was beide keren een kleine twee uur ontruimd. Blijdorp-directeur Ton Dorresteijn zei dat de ontruimingen rustig en snel verliepen. Op het moment van de brandjes waren een paar honderd bezoekers in het Oceanium.

Technische fouten

Beide brandjes zijn ontstaan door technische fouten in de zonnepanelen. In de bekabeling was kortsluiting tijdens herstelwerkzaamheden ontstaan. Deze waren nodig als gevolg van blikseminslag enige daarvoor. Op beide getroffen plekken zijn vier zonnepanelen verwijderd.

De brandweer heeft alle zonnepanelen ontkoppeld van de energievoorziening. ,,Dat betekent dat we weer gewone energie gebruiken'', aldus Dorresteijn.

Het Oceanium was een uur na de tweede brand weer open voor publiek.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden