Nuon wil energiecentrale in Duitsland bouwen

(Novum/Betten) - Nuon wil een gasgestookte elektriciteitscentrale bouwen in Frankfurt am Main in Duitsland. De te bouwen centrale zal een capaciteit krijgen van 400 megawatt. Met de bouw wil Nuon zijn positie op de Duitse markt verder verstevigen. Dat heeft het energiebedrijf dinsdag bekendgemaakt.

Nuon start binnenkort met de aanvraagprocedure voor de noodzakelijke vergunningen en netaansluitingen. Het energiebedrijf verwacht begin 2008 de definitieve investeringsbeslissing te nemen, waarna de bouw kan beginnen. Naar verwachting zal de centrale dan halverwege 2010 de eerste stroom leveren.

Een woordvoerder kon niet zeggen wie de centrale zal gaan bouwen en wat de kosten voor de constructie van de centrale zullen zijn.

Nuon heeft voor de bouw al een optie gekregen op een terrein op het industriepark Griesheim in Frankfurt am Main. Hiervoor is een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Clariant, dat via zijn dochter IPG het industriepark beheert.

De ontwikkeling van eigen productiecapaciteit sluit aan bij de strategie van Nuon om de activiteiten in de kernlanden Nederland, Duitsland en Belgie uit te breiden en te versterken.

Nuon beschikt in Duitsland over twee kleinschalige productie-eenheden voor lokale energielevering op industrieparken in Heinsberg en Duren. Daarnaast levert Nuon stroom en gas aan Duitse zakelijke en particuliere klanten en verzorgt het bedrijf in Berlijn de openbare verlichting en de verkeersregelingsinstallaties.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden