Nul-urencontract in zorg inruilen voor vaste uren

DAPHNE VAN BREEMEN

Voor medewerkers in de zorg komt er volgend jaar een einde aan de onzekerheid waarin velen met een nul-urencontract verkeren. Werkgevers en vakbonden kwamen samen tot een nieuw cao-akkoord. Daarin staat dat in 2014 alle 450.000 arbeidskrachten in de verpleging, thuiszorg en kraamzorg recht hebben op een vast contract. Christel Smeets (21) en Anne Pelders (22) zijn er daar twee van. Beiden hebben een nulurencontract, maar willen hier het liefst zo snel mogelijk van af. De één omdat zij nu diensten draait die eigenlijk niet te combineren zijn. De ander omdat ze een woning wil zoeken en daarvoor moet je vaak een vast contract hebben.

'Morgen bel ik meteen mijn baas'
Christel Smeets (21) uit Roermond

"Ik dacht tijdens mijn stage een baan binnen te hebben bij het verzorgingstehuis in Roermond waar ik werkte. Maar het tekenen van het contract liep niet zoals me was beloofd. Tijdens mijn stage werd mij een vast contract van 28 uur aangeboden. Net voor ik afstudeerde vertelde de instelling dat dit dienstverband vanwege geldgebrek niet doorging. Ik kreeg de baan die mij was toegezegd, maar zonder de 28 uren. Een nul-urencontract, meer zat er niet in. De instelling kiest hier voor zodat ze me er sneller uit kunnen werken als ik niet meer nodig ben. Ook ben ik goedkoper dan collega's met een vast contract. Ik maak nu zo'n 36 à 40 uur per week, omdat ik alle uurtjes die me aangeboden worden aangrijp. Tijdens een avonddienst wordt mij vaak gevraagd of ik de volgende ochtend op een andere afdeling kan werken. Dan slaap ik maar een uurtje minder. Ik hoop dat die inzet uiteindelijk leidt tot een vast contract. Misschien ligt dat papierwerk er sneller dan ik vóór het nieuwe cao-akkoord dacht. Morgen bel ik meteen mijn baas!"

'Mijn uren staan nergens op papier'
Anne Pelders (22) uit Waalwijk

"Wat voor mij ooit als bijbaan begon, is intussen al anderhalf jaar mijn vaste baan. Ik werk bij een instelling voor gehandicaptenzorg in Biezenmortel. De uren die ik maak, staan echter nergens op papier. Na mijn afstuderen mocht ik blijven hangen, maar alleen met een nul-urencontract. Gelukkig heb ik wel een contract voor onbepaalde tijd. Ik ben er eigenlijk ook wel aan gewend. Elke maand sta ik standaard al een bepaald aantal uur ingepland, alleen staan die uren niet op papier. Ik heb het er ook wel eens met mijn baas over, maar het antwoord is dan altijd hetzelfde: er is niet veel uitzicht op een vast contract. Zeker niet in deze tijd. Nu het nieuwe cao-akkoord voor 2014 er is, hoop ik dat daar snel verandering in komt. Ik baal ervan, want als je op zoek gaat naar een woning is het vaak een vereiste dat je geen nul-urencontract hebt. Ik maak meestal 35 uur in de week. Als ik daar straks een vier-urencontract voor terugkrijg, vind ik dat ook prima. Vier uur is altijd beter dan nul. Het gaat er maar om dat er iets op papier staat."

Meer nieuws en achtergrond op ECONOMIE 15

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden