Nudisten hebben eindelijk een eigen stek in Parijs

null Beeld AFP
Beeld AFP

Met 155 naturistencampings en 73 naaktstranden is Frankrijk voor nudisten een favoriete bestemming. Maar tot nu toe konden ze in Parijs alleen terecht in een zwembad dat af en toe zijn deuren opent voor mensen die in hun blootje baantjes willen trekken.

Pieternel Gruppen

Sinds gisteren zijn ze ook welkom in het Bois de Vincennes, een park in het oosten van de hoofdstad, waar een speciale zone voor hen is geopend. Van 's morgens acht tot 's avonds half acht mogen ze daar uit de kleren. Elders staat op naaktlopen een boete van 15.000 euro.

"Een nudistenzone past bij onze ruimdenkende visie op het gebruik van de openbare ruimte", lichtte locoburgemeester Penelope Komites het besluit toe. Voyeurisme en exhibitionisme worden niet getolereerd, benadrukken de Franse autoriteiten. Hoe dat wordt gecontroleerd, maakten ze niet bekend.

Wandelaars en joggers zullen met borden worden geattendeerd op al dat bloot, verzekert Julien Claude-Penegry van de Parijse vereniging voor naturisten, tegenover persbureau AFP. Penergy, zelf al twintig jaar nudist, is erg blij met de nieuwe plek voor naturisten in zijn stad. Hij verwacht dat duizenden Parijzenaren gebruik gaan maken van de zone.

Die zullen dan wel moeten dringen om hun kleren uit te mogen doen. De zone, gelegen naast het vogelreservaat, is niet veel groter dan anderhalf voetbalveld. Bovendien zullen de naaktlopers niet erg lang van het afgebakende gebied kunnen genieten. Voorlopig gaat het om een experiment dat half oktober afloopt. Maar tegen die tijd trekken de nudisten zelf waarschijnlijk ook liever weer een warme trui aan.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden