Nuchter

Een goed schoolfeest herkent men aan het feit dat achteraf niemand meer weet wat er eigenlijk allemaal gebeurd is. Pas als op de maandagochtend na het feest iedereen elkaar een beetje vragend aankijkt, kun je het partijtje geslaagd noemen.

Ikzelf blijf op schoolfeesten altijd broodnuchter. Ik vind het namelijk veel leuker het alcoholpercentage van mijn omgeving langzaam te zien stijgen dan zelf met mijn hoofd in de wc-pot te hangen. Ik ben nu eenmaal een mens dat van een beetje gezelschap houdt, en met je kin op het porselein heb je gewoon weinig aanspraak. Op de een of andere manier ontmoet je nooit interessante gesprekspartners als je met je neus in eigen braaksel ligt.

Op de maandagmorgen na het feest zie ik dan ook altijd met enig leedvermaak hoe de feestgangers onzeker door de gang schuifelen. Ieder vreest dat het gat in zijn geheugen binnen enkele uren opgevuld zal worden door de meest beschamende details. Smalend roep ik op zo'n moment: ,,Ben je weer nuchter?!'' Waarna ongeveer tien mensen een vuurrood hoofd krijgen en snel de andere kant op kijken. Zich afvragend of ze a) misschien over mij heen gekotst hebben, b) van mij die koortslip hebben gekregen, of, nog erger, c) ik de reden ben van hun uitgebleven ongesteldheid.

Op zo'n moment beleef ik mijn sadistisch hoogtepunt. Maandagmorgen begint voor mij het schoolfeest pas echt.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden