NS spoort meer dan 33.000 verloren voorwerpen op

null Beeld ANP
Beeld ANP

Treinreizigers verliezen hun bestemming dan wel niet uit het oog, maar lang niet iedereen bereikt het eindpunt met alle bezittingen waarmee de reis begon. De afgelopen 6 maanden registreerden de Nederlandse Spoorwegen meer dan 33.000 verloren voorwerpen, waaronder een knuffelbeer die ondanks een speurtocht op Facebook en Twitter nog steeds niet is herenigd met zijn baasje, meldt NS woensdag.

Het vaakst zijn vervoerbewijzen (5004), (bank)pasjes en rijbewijzen (3726) onbeheerd aangetroffen op stations of in treinen. Maar ook mobiele telefoons bleven achter: NS vond er meer dan 2600.

Conducteurs troffen ook aanzienlijk minder voor de hand liggende voorwerpen aan als een defibrillator en een schildersezel met een doek van 1.20 bij 1 meter. Een replica van een Stradivarius-viool en een levensgrote afbeelding (1.86 meter) van Frau Antje (Nederlands zuivelboegbeeld in Duitsland) behoren tot nu toe tot de opmerkelijkste gevonden voorwerpen.

De hoeveelheid verloren voorwerpen in het eerste halfjaar van 2012 is te vergelijken met andere jaren. Elk jaar verliezen mensen ongeveer 50.000 artikelen, aldus NS. Het goede nieuws voor al diegenen die spullen zijn kwijtgeraakt in de trein of het station is dat het NS-medewerkers doorgaans lukt om bijna de helft van alle voorwerpen terug te bezorgen bij de eigenaar.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden